BARIŞ MANÇO

Bugün Barış Manço'nun ölüm yıldönümü.
On üç yıl olmuş, dün gibi sanki.
Hiç bir sanatçı yahut herhangi bir kişinin fanatiği olmadım hayatımda, ama bu adamı çok sevdim ben. Bazen baba, bazen arkadaş, bazen sevgili gibiydi bana. Daha altı yaşında çocukken ablamın pikabında onun Dağlar Dağlar plağından sesini dinlerken mest olurdum. Bunu da bugün gibi hatırlıyorum. Şimdi sesini her duyuşumda bir iki damlanın gözlerimden yuvarlanmasına engel olamıyorum.
Çok başkaydı O. Gerçek sanatçıydı, öncüydü, öğreticiydi, alçak gönüllüydü.
Televizyonda oğlu Doğukan Manço anlatıyor onu, ilgiyle izliyorum. Gayet düzgün, hiç bir duygusal sömürüye kaçmadan, efendice. 
Ruhu şadolsun...

Yorumlar

  1. ALLAH rahmet eylesin inşallah. Çok değerli bir sanatçıydı. Her dönemimde dinledim. Çocukluğumda gençliğimde... Hala da dinlerim. Yurtdışında okulda okurken 23 Nisan gösterisinde ilk defa Barış Manço'nun "Arkadaşım Eşşek" şarkısıyla oynunu oynamıştım. :-)
    İyi ki tanımışız.

    YanıtlaSil
  2. Ben de severdim, senin kadar fanatiği değildim ama severdim, düşünüyorum da besteci olarak özellikle çok iyi beste yapıyordu, öyle laylaylom basit besteler yapmazdı, Adam OLacak Çocuk ve dünya turu gibi programlarına da annemle hiç kaçırmazdık, annem benden daha çok severdi Barış Manço'yu, nur içinde yatsın:(((

    YanıtlaSil
  3. sabah işe gitmeden önce her ne hikmetse tv izleme alışkanlığım olmadığı halde bilinçsizce açıp ölüm haberini duyduğumda koştura koştura annemi uyandırdım hiç unutmuyorum. kadıncağız yataktan fırlayıp geçti odaya,ikimiz iki gözü iki çeşme sanki yakın bir akrabamız vefat etmişcesine ağlamıştık, hala onun ölümüne inanamıyorum.kendini ne çok sevdirmiş adile naşit gibi zeki müren gibi..cennetin en güzel yerinde olmalarını diliyorum, sevgilerimle nurten hanımcım..

    YanıtlaSil
  4. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Değerli bir sanatçı idi Barış Manço. İlkeli ve dik duruşlu idi...

    YanıtlaSil
  5. Nur içinde yatsın ve en kötüsü Nurten Abla böyle değerli, bilgili, akıllı, ülkesini tanıtan ve Ülkesi için bir şeyler yapan sanatçılarımızın değerinin öldükten sonra anlaşılması...
    Bende çok severim ve her dinlediğimde yorumuyla farklı yerlere gider, keyif alırım. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar