KIZIMI SÖZLEDİK:)

Bu akşam çok özeldi benim için.
Yeğenimi, kız kardeşimin kızını sözledik. Yeğenim sözcüğü yabancı geliyor bana, çünkü O benim kızım gibidir. Oğlum doğmadan önce oydu benim çocuğum, çok gezdik tozduk, çok şeyler konuştuk, çok şeyler yaşadık. Oğlumdan sonra da durum değişmedi, ona abla oldu, evimizde kaldığı zamanlarda ben sanki bir kız bir oğlan annesi iki çocuklu bir kadındım. Çeşitli sebeplerden dolayı birlikte yaşadığımız uzun zamanlar bizi birbirimize daha çok yaklaştırdı. Yani ben bu akşam bir bakıma kendi kızımın sözünün törenindeydim. Canım benim, çok da güzel olmuştu.
Ama heyecanlı değildim, itiraf etmeliyim. Artık böyle şeyler beni pek heyecanlandırmıyor. Sadece en sonunda, hani nikahta EVET deyip imzayı basıyorlar ya, o zaman nedense fazla duygusallaşıyor ve başlıyorum ağlamaya. Kimin nikahı olursa olsun:)
Bu tür bir kız isteme, söz yapma töreninde bulunmamıştım uzun zamandır. Sanırım en son on beş yıl önce erkek kardeşiminkinde bulunmuştum.
Bizim kızla oğlan çok önceden tanıyorlar birbirlerini, hatırı sayılır da bir flört dönemleri var. Dolayısıyla formalite gibi gelebilir bu tören. Ama geleneğe uyarak yapılması gerekenler yerine getirildi. İki hafta önce kadınlar, yani anneler ve teyzeler biraraya geldi, bir nevi tanışma yani. Ne zaman ne yapılacağı kararlaştırıldı ve sonunda bu akşam resmi tören için toplanıldı. Bir kısım birbirini tanıyordu zaten, eskiden oturulan mahalleden komşuluk dolayısıyla. Ben de eskiden o mahallede oturmama rağmen sadece damat adayımızı tanıyordum, diğerleriyle de tanışmış olduk böylece.
İyi insanlar, sıcakkanlılar, sorun yaşanmadan, sıkılmadan bitirdik geceyi. Ailelerin de birbirine denk olduğunu gördük. Bu oldukça önemli bir şey. İki insan evleniyor, ama ne kadar inkar edilirse edilsin aslında aileler de birbiriyle evlenmiş oluyor. Biz çok eğlendik, güldük bu akşam. İnşallah böyle devam eder.
Hayırlısı olsun.
Şu KPSS denen illet sınav da bir bitsin bakalım, atamalar da yapılsın, kızım inşallah istediği yere atanıp kadrolu öğretmen olsun, gönül rahatlığıyla evlensinler. Tek dileğim bu sınavdan iyi bir not alması ve asgari ücrete mahkum ücretli öğretmenlikten kurtulması.

Yorumlar

  1. Ne güzel haber bu :) Yeni bir yuvanın temelleri atılmış. Hayırlı ve uğurlu olsun inşaAllah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusf bey çok teşekkürler. Amin, inşallah. Selâmlar.

      Sil
  2. Allah tamamnını erdirsin urten Abla. Ne güzel duygular bunlar.
    Bizde evlenmeden önce bir sene Kpss ve atama işlemini beklemiştik. İnşallah yakın bir yerlere atanırda işleri kolaylaşır.
    Keyifli pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Gülşah'cığım, inşallah istediği yere atanır, çok çalışıyor, hem iş hem ders. Sağol canım sevgiler.

      Sil
  3. kız isteme merasimleri bana çok komik geldiği için kendi başıma kimbiliiir ne zaman gelir yada gelmez bilmiyorum olaki hani bir ihtimal gelirse mutfakta kikir kikir gülüyor olacağım :)
    dilerim çoook ama çookk mutlu olurlar, ve diliyorum en kısa zamanda atama sendromundan başarıyla çıkar ve rahatlar, kocaman öpüyorum, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bana da komik geliyor, ama gelenek malum. Büyükler öyle istiyor. Aslında bizim kız da bundan çok hoşlandı:) Mutluluk dileklerin için sağol Gülçin'ciğim. Darısı başına, inanıyorum çok mutlu olacağın biri çıkacak karşına. Sevgilerimle, ben de öptüm canım.

      Sil
  4. :))))maşallah Nurten'im, yeğen sevgisi benim de aynı, o yüzden seni çok iyi anlıyorum, kızının bir yastıkta kocamasını diliyorum:)ömür boyu mutluluklar, darısı benim kız yeğenim ile erkek yeğenimin başına ama onlar daha öğrenciler çok var:))
    ataması da umarım bir an önce yapılır, hayırlısı olsun.
    sevgilerimle öpüyorum canım..

    not: cumartesi, pazar telefonum arızalıydı, dolayısıyla internete de giremedim çok kötü 1.5 gün geçirdim:(alışmışım internetsiz sudan çıkmış balığa döndüm:)o yüzden geç geldim belirtmek istedim..

    YanıtlaSil
  5. Hayatım sağol, zamanı gelince darısı senin yeğenlerin başına inşallah.
    İnternet konusunda sana çok katılıyorum. Öyle alışmışız ki, gerçekten sudan çıkmış balığa benziyoruz bağlantımız kopunca. Nezaketin için de ayrıca teşekkür ederim, çok incesin. Çok öptüm seni canım.

    YanıtlaSil
  6. allah tamamını erdirsin :) sanırım ben sizin yerinizde olsam hüngür hüngür ağlardım..kuzenimin nişan fotoğraflarına bakarak bir sene boyunca ağlamıştımda :/ :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Canım, niye ağlayayım ki, bu gayet mutlu bir olay. Damadımız da iyi bir genç, daha ne olsun? Öpüyorum seni canım.

      Sil
  7. haydi hayırlısı olsun ablacığım :)

    YanıtlaSil
  8. Hayırlısı olsun
    canım ALLAH tamamına erdirsin...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar