SEYYAL TANER'LE CUMARTESİ KEYFİ


Ne güzel bir cumartesi akşamı! Nasıl keyifli...
Bütün gün çalıştım, çıkışta yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyordu. Aldırmadım, sıvadım pantolonumun paçalarını, elimde şemsiye yürüdüm. Kısa bir alışveriş sonrası evimin kapısını açarken bu akşamın keyifli geçeceğini hissettim. Yalnız olacağım, kendimle kalacağım bir akşam...
Mükellef bir sofra hazırladım kendime. Oturdum televizyonun karşısına, kanalları dolaştım, bir şey bulamayacağım derken 24 kanalında Naim Dilmener'in hazırlayıp sunduğu Bir Şarkısın Sen programına rastladım. Konuk Seyyal Taner'di ve program yeni başlamıştı. Orada kaldım, kumandayı bıraktım elimden.
Yeni bir albüm çıkarmış Seyyal Taner, adı 'Etnik Rock'. Altı şarkılık bir albüm, sadece bir tanesi eski şarkısı, 'Seni Çok Özledim'. Çok sevdiğim bu şarkının Çiğdem Talu-Melih Kibar ikilisine ait olduğunu bu akşam öğrendim. O kadar güzel yorumlamış ki yeni bir şarkı gibi dinleniyor. Diğerleri yeni, bir tanesi de Neşet Ertaş'ın 'Doyulur mu' adlı türküsünün rock uyarlaması.
İnternetten dinledim tüm şarkıları, albüm güzel olmuş, ses hâlâ muhteşem, performans harika. Fakat o çok sevdiğim şarkı dışında pek benim dinleyeceğim bir albüm değil. Etnik Rock tarzı yani.
Programdaki sohbet harikaydı. Altmış yaşındaki Seyyal Taner'in gözlerindeki cıvıltı yıllar öncesindeki gibi. Kısa bir müzikal geçmiş anlatıldı ve yeni albümün nasıl ortaya çıktığı konuşuldu daha çok. Majör Müzik'ten çıkmış albüm. Sahipleri arasında Selda Bağcan ve Arda Uskan var. Bu isimler sanatçının otuz küsur yıllık arkadaşları. Zaten müzik piyasasının bu kısır döneminde onlar ikna etmiş albüm yapmaya.
Seyyal Taner benim 70'ler 80'ler döneminden sevdiğim sanatçılar arasındadır. 'Erkekler dünyasında Amazonlar'ın kraliçesi gibi dolaştım' demiş, çok doğru. Türkiye'nin ilk kadın rock şarkıcısı, sahneye şovu getiren ilk şarkıcı, medya tarafından Türkiye'nin Tina Turner'i olarak lanse edilen kadını. Sahnede özgür kadının simgesi. Bir çok şarkısı hit oldu, dillerden düşmedi yıllarca. 'Son Verdim Kabimin İşine, Naciye, Seni Çok Özledim, Alladı Pulladı, Leyla, Şarkım Sevgi Üstüne' bunlardan bir kaçı. 
İsmiyle ilgili de bir açıklama yaptı programda, Seyyal, yüz yılda bir gelen çok hareketli bir yıldızın ismiymiş, babası ansiklopedileri karıştırıp bulmuş ve kızına bu ismi vermiş. 'İsimlerin tesadüfen konulmadığına inanıyorum' diyor. Ben de inanıyorum, Seyyal Taner, ismi gibi hareketli bir yıldız değil de ne? Üstelik bu isimde bir kişiye de rastlamamış şimdiye kadar. Yüz yılda bir gelen kısmı da tutuyor sanki:)
Yemeğimi nasıl bitirdiğimi hiç anlamadım, ağzım açık izlerken programı. Silip süpürmüşüm sofrada ne varsa:)
Üzerine de bir keyif kahvesi içtim tam oldu.
Bu akşamın keyifli geçeceği içime doğmuştu ya, tek bir programla kat kat keyifleneceğimi ise düşünmemiştim doğrusu. Ben şimdi o jenerasyondan beğendiğim diğer şarkıcıları da dinleyeyim, İlhan İrem, Atilla Atasoy mesela. Ruhum dinlensin, huzurlu bir uyku çekeyim sabaha kadar.
Esen kalın.

Yorumlar

  1. Seyyal Tanerin ses tonu, konuşma sesi ve gülüşü çok ilginç gelir bana gizemli bir hava veriyor sanki ona ... sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  2. Güzel, keyifli bir gün geçirmene çok sevindim:))sen uyurken de ben yorum yazayım bari:))Seyyal Taner'i artık köşesine çekilmiş sanıyordum şaşırdım:)afferim ama değil mi? Seyyal Taner denince aklıma hep Eurovision şarkı yarışması gelir o da katılmıştı..:)bir de çok hareketli dansları ve simsiyah uzun saçları...:)
    sevgilerimle öptük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de köşesine çekilmiş sanıyordum:) Bu yıl tam 60 yaşına girmiş ve hâlâ hareketli, dipdiri. Üstelik Ajda gibi estetik yaptırmadan:) İkinizi de öptüm canım.

      Sil
  3. arkadaşlar ben sıze kırıldım ya bana neden uğramıyorsunuz bakim? blogcuda ayrımı mı düştük?

    YanıtlaSil
  4. Yağmurun yağsam mı, yağmasam mı? diye tam karar veremediği bulutlu bir pazar sabahında ben de senin keyifli yazınla keyiflendim..Teşekkürler canım.. Seyyal taner'i ben de beğenirdim.Hakkında verdiğin bilgileri bilmiyordum, sayende öğrendim.En çok beğendiğim şarkısı, "Son verdim kalbimin işine" idi..Teşekkür ediyorum canım, ben de akşamdan kalma keyfinin gün boyu sürmesi dileği ile öpüyorum seni.. Sevgilerimi yolluyorum sana..:))Hoşçakal, mutlu ve huzurlu kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni keyiflendirdiğime memnun oldum Hanife'ciğim. 'son Verdim Kalbimin İşine' şarkısını ben de çok seviyorum. Dileğin oldu canım, keyfim gün boyu sürdü, sağolasın:) Sen de mutlu ve huzurlu kal.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar