GARİP TELLER



Saçlarımı kestirdim bugün. Çok değil, bir iki santim. Düzlüğe kat yaptırdım biraz. Bu bile yetti, nasıl rahatladım anlatamam. 
Aslında kuaför koltuğuna oturana kadar karar verememiştim, kısacık da kestirebilirdim yani. Son anda vazgeçtim, kıyamadım. Epeydir dokunmuyordum ve oldukça uzamıştı, uzun saçı seviyorum, ama bakımı da kolay olmuyor çalışan kadına. Bari dedim, bir iki santim kısaltıp kat yaptırmakla yetineyim. 
Kuaför koltuğuna oturmayı pek sevmem, zaten senede iki kez kesim işlemi için giderim o kadar. Çok kötü müşteriyim yani. Düğünde bayramda bile kendim yaparım saçımı, boya da olmadığından kuaförümün yüzünü yok denecek kadar az görüyorum. Bu akşam baktım toraman bir çocuk oturuyor kasadaki bilgisayarın başında. Oğluymuş, ne kadar da büyümüş, son gördüğümde üç dört yaşlarındaydı, şimdi gelmiş sekiz yaşına. Şaşırdım, kim bilir en son ne zaman görmüşüm? 
Kuaför koltuğunu sevmem dedim, ama ne zaman sıkıntılarda boğulsam, başa çıkamasam dertlerimle, hemen soluğu orada alırım. Saçımı kestirince sanki bütün sıkıntılarım biter. Bazen de hırsımı çıkarırım saçımdan, çok kızdığımda, elimden bir şey gelmediğini düşündüğümde. Ne suçu varsa garip tellerin? 
Bir çok kadının benim gibi yaptığımı biliyorum. Bazıları ise alışverişe sarıyor, derdi tasası mı var ver elini alışveriş merkezleri, doldur paket paket kollarını, boşalt cüzdanı rahatla, ohhh... Ya sonrası? O alınanların parasını kendin ödüyorsan vay haline, bir de onun için tasalan bakalım şimdi. İnsan daha çok depresyona girer gibi geliyor. Bendeniz biraz cimri olduğumdan öyle hırsımı alışverişle falan gideremem, ne kadar berbat hissedersem hissedeyim kendimi ancak kuaför paklar beni. Kestiririm rahatlarım, benim yöntemim de böyle işte. 
Esen kalın.

Yorumlar

  1. boşalt cüzdanı rahatla :))) koptum..
    gerçekten süper bir tespit..ya kuaför ya cüzdan boşaltmaca..
    sonrada -tühh yaa ben naaptım böyle diyen cinslerden biriyim işte..
    saç kestirmek boyatmak şekil değişimi arada iyi gelir..
    tebdili mekanda ferahlık vardır :)güzel güle kullanınız efenim,
    öpüyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Gülçin'ciğim. Valla iyi oldu, rahat, kullanışlı bir model. Ben de öptüm seni canım.

      Sil
  2. bende saçlarıma hiç kıyamam sinirli sıkıntılı olduğumda kuaföre gitmek benim için tehlikeli çünkü uzun saçlarımı kısacık kestiriyorum. en son yine öyle birşey yapmıştım. saçlarım belime kadardı ve ben onları kısacık kestirmiştim. toka filan durmuyordu saçımda ve sonrasında çok pişman olmuştum. alışveriş ise kim sevmez ki...en iyisi alışveriş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Kısacık kestirmeyeli epey oldu, özlemedim değil ama uzatınca da kıyamıyor insan:)

      Sil
  3. Bir uzun saç sever delisi de benim lakabım samara kaldı:) güle güle kullan yeni saç modelini, sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samara:))) Sağol canım, teşekkürler, öptüm.

      Sil
  4. Nurten'im güle güle uzat canım...ben de senin gibi kuaföre gitmeyi sevmem ama benim farklı sebebi...o havlular, fön fırçalarından tiksiniyorum....gidip evde tekrar banyo yapıyorum fön, mön gidiyor:))ayrıca fön fırçası aldım kendi fırçamı, tarağımı götürüyorum kuaföre..ya işte arkadaşın bu kadar manyak!!:(((
    Sevgilerimle canım, öptük:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, aslında çok haklısın. Kaç kişinin saçına, boynuna değiyor onlar. Ben de yıkatmamak için temiz gidiyorum kuaföre. Sadece ıslatıyorum. Aman zaten senede iki kere:) Ayrıca, herkesin bir manyak tarafı vardır hayatım, dert etme.
      Sevgilerimle, Bücürük'le ikinizi öptüm:)

      Sil
    2. Sadece fön için giderken ben de öyle yapıyorum, kızkardeşim de öyle yapıyor banyomuzu yapıp öyle gidiyoruz o zaman havlu vs. olayı olmuyor rahat ediyoruz ama boya ve röfle var bende:(((boya yapınca mecburi kuaförde boyalı saç yıkanıyor ya sonra eve gidip tekrar yıkanıyorum rahat edemiyorum:((sonunda kuaföre anlattım boyadan sonra fön yaptırmıyorum:)))adam da anlayışla karşıladı:))

      Sil
  5. Nurtenciğim, güle güle uzat..Ben de hiç sevmem kuaförü.. Orada saatlerece geçen zamana üzülürdüm. Boşa geçen zaman olarak düşünürdüm. Çalıştığım dönemlerde ayda bir defa mutlaka uğrardım.Şimdi rahatım, bir çok şeyi kendim halledebiliyorum..Valla böyle ilginç güzel konuları seçip paylaşıyorsun da biz de içimizi döküyoruz..:)) Canım öptüm, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) O zaman daha ilginç konular bulayım da hem içimizi dökelim hem de gülelim Hanife'ciğim:))) Ben de seni öpüyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar