GÜZEL BİR DÜNYA! NE ZAMAN?

O kadar içim sıkılıyor ki arkadaşlar, o kadar rahatsızım ki...
Her sabah kalktığımda "Oh ne güzel yaşıyorum, bugünü de gördüm çok şükür" diyebilmek güzel de, ya diyemeyenler, sabahları göremeyenler?
Güzel bir dünya istiyoruz, savaşsız, diktatörsüz, mutlu bir dünya istiyoruz.
Geleceğe umutla bakalım, aydınlık yarınlarımız olsun istiyoruz.
Ama duyduğumuz, her gün şehitlerimizin haberleri, gördüğümüz, her gün şehitlerimizin kanlı bedenleri. Yurdun her ilinde her gün onlarca şehit cenazesi.
Korkuyorum, gelecek kaygısı yüreğimi sıkıştırıyor.
Elim yazmaya varmıyor. Ne yazacağım ki? Nereye gittim, nasıl eğlendim, bunları mı yazayım? Yazsam yazsam ancak acıyı, umutsuzluğu, karamsarlığı yazarım.
En iyisi ben hiç bir şey yazmayayım...

Yorumlar

  1. Nurten'im isyanında çok haklısın canım, memleketi öyle bir hale getirdiler ki, öyle tahribat yaptılar ki, bunlar başımızdan defolup gitseler bile tekrar ayağa kalkıp, düzelmemiz çok uzun zaman alacak...

    Her yönden battık...ekonomi desen saman ithal eder hale gelmişiz ben de gazetede yeni gördüm! Biz anca kurtuluş savaşı öncesinde bu kadar yoksulduk!!!

    Çalışanların çoğu kredi kartı borcu ödemekten nasıl geçindiğini bilmiyor..emekliler desen çoğu kez gelecek üç aydan avans çekerek anca geçiniyor..

    sınavlar desen hile, dolan, şifre...rezalet üstüne rezalet...adam istifa etmiyor..

    Bu adam (Tayyoş)eski bakanı Abdüllatif Şener'in açıkladığına göre devletin örtülü ödeneğinden KATRİLYONLAR harcamış, nereye belli değil..nasılsa adı üstünde 'örtülü ödenek' kimse soramıyor...adam vaktiyle akp'nin günahlarına ortak olduğu için Allah'tan af diliyormuş her gün!..ve bir gecede kendi vekil maaşlarını kaç katına çıkarttılar..

    Terör desen bugün chp açıkladı Osla görüşmelerini! pkk ya tavizler vermişler (seçim öncesiyken) bebek katilinden 'sayın' diye söz ediliyor antlaşma metninde!!! işte bu tavizler sonucu bugün böyle şehitler veriyoruz...gazete 10 şehit 70 yaralı diyor ama kesin saklanıyor gerçek rakamlar..

    milli eğitimin de içine ettiler...yani tahrip etmedekileri kurum kalmadı..

    bilmiyorum sonumuz ne olacak..:((

    canım sevgilerimle öpüyorum.. .



    YanıtlaSil
  2. Hayatım, hatırlıyor musun, seninle blogcu'daki tanşmamız nasıl olmuştu? "Neden bu kadar sinirlisin?" diye sormuştum sana. Yazımı yazdıktan sonra düşündüm de sinirli olmakta o kadar haklıymışsın ki...
    Sen bu günleri o günlerden görmüşsün. Sakinlik, itidal, hoşgörü isteyen ben artık sakin olamıyorum. Kat be kat artan yalan dolan, sahtecilik, iki yüzlülük, saçmalık karşısında nasıl sakin kalınabilir ki?

    YanıtlaSil
  3. Aaa..evet:))hatırlıyorum ve bu açık sözlülüğün, sözünü sakınmaman, dürüstlüğün çok hoşuma gitmişti...o günlerde sayende daha sakin olmaya karar vermiştim:)ama sözümü uzun süre tutamadım:((dediğin gibi bu olanlar insanda sakinlik bırakmıyor.:(


    YanıtlaSil
  4. Bütün kalbimle katılıyorum benimde içim sıkılıyor. Cenazelerinin parçaları bile bulunamayan, ailelerine tabutlar içinde teslim edilen gençlerimiz için kahroluyorum. Daha gencecik çocuklar belki daha bir sevgilileri bile olmamış hayatın hiçbir şekilde tadını çıkaramamış... Bir eşi koklayamamış bir bebeğe sahip olamamış hiçbir hayalini yaşayamamış gencecik bedenleri toprağa veriyoruz....

    YanıtlaSil
  5. Malesef sevgili pınariko. Hayatın henüz baharında giden, hiç bir şekilde hayatını yaşayamamış bu gencecik bedenlere çok yazık.
    Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. artik insanlar bu olumsuzluklari da kaniksadi.gecen gun her ne olurda turkler isyan eder,sokaklara cikar diye bir yazi okumustum.cevap hicbirsey.ne olursa olsun isyan etmez sokaklara cikmaz turkler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar