HER ŞEYİN ZAMANI VAR

Zamanında geçirilmemiş hastalık, ileri yaşta başa gelirse vücuda daha fazla zarar verir. Bu, daha çok çocuk hastalıkları için söylenmiş bir sözdür. Hani kızamık geçirmemişsindir çocukken, sonra çocuğundan bulaşır, birlikte geçirmek zorunda kalırsın hastalığı ve çocuk daha çabuk atlatırken sen perişan olursun.
Bu sözü her duruma uydurmak mümkün. İş hayatı ve özel hayatta da zamanında yaşanmamış olaylar ileride insanı daha hazırlıksız yakalayıp daha fazla zarar veriyor.
Öyle bir yaşa gelmişsinizdir ki, artık yaşanacak her şeyi yaşadığınızı, görecek her iyi ya da kötü durumu gördüğünüzü sanırsınız. Yahut, bu yaşa kadar görmedim, bundan sonra da başıma gelmez diyebilirsiniz.
Oysa büyük bir yanılgı içindesinizdir. Çünkü o zamana kadar bir fanus içinde yaşadığınızdan haberiniz yoktur. Bu fanusun dışına çıkmak sizi sudan çıkmış balığa döndürür. Güvenli, düzgün hayatınız bir anda dış çevreden akın eden olumsuzluklarla sizi şaşkına çevirir. Safiyetiniz sizi yanlışa sürükler. Yapılan her yanlış acıyı getirir. Çekilen her acı kalbinizi katılaştırır. Oysa siz hiç istememişsinizdir kalbinizin katılaşmasını.
Genç yaşta yaşasaydınız tüm duygularınızı belki daha mantıklı, soğukkanlı bakacaktınız olumlu olumsuz her olaya.
Aklı hinliğe çalışan insanlarla bir çalışma hayatınız olsaydı mesela gençliğinizde; rekabeti, haksızlığı, yengiyi, yenilgiyi erken yaşta tanıyacak, savaşmayı öğrenecek, ileri yaşta düştüğünüz yanlışlara düşmeyecektiniz. Aldığınız yaranın acısı da gençken hissettiğinizden fazla olmayacaktı.
Aşık olduğunuz adamdan genç yaşta ihanete uğrasaydınız mesela, bu tür adamların varolduğunu o zaman idrak etseydiniz, ya ileri yaşta hiç aşık olmamayı seçecek ya da aşka kör kör gözüm parmağına bodoslama dalmayacaktınız.
Bir söz daha var biliyorsunuz, hijyen içinde büyüyen çocuk hastalıklara çok daha kolay yakalanır diye.
Başta sözünü ettiğim fanus böyle bir şey işte. O fanusun içinde riya, yalan, dolan, haksızlık, ihanet, namussuzluk yok. Görmemiş ve bilmemişsin bunları, karşına çıktığında nasıl davranacağını da bilmiyorsun elbet.
İnsan güçlü varlıktır, hele kadın denen cinsi daha da güçlüdür. Dolayısıyla eğer isterse, kader kısmet deyip de razı olmazsa, her şeyin üstesinden gelir. Gelmek zorundadır, yaşamaya devam etmek istiyorsa...

Yorumlar

  1. Nurten'im inan genç yaşta ya da senin çok güzel benzettiği gibi zamanında geçirilen hastalık misali erken dönemde dediğin tiplerle karşılaşsak da, karşılaşmadığımız tipler yine yıllar sonra bizi bulup şaşırtabilir canım. Hani 70'inde bile şaşırabiliriz..bir gazete haberi olabilir bu..bazen artık aklım duruyor! Bunu da okudum, bunu da gördüm ya kıyamet kopsun artık şu an, şu dakikada diyorum, örnek de vereyim bir, iki hafta önce Fransa'dan bir haber okudum, yani uyduruk haber filan da değil..bir anne, iki mi, üç mü öyle küçük yaştaki kızını internette tanıştığı bir adama gidip veriyor!!!! Çocuk o adamla uzun saatler geçiriyor!!!Sonra kadın gidip çocuğunu geri alıyor!!! Sonra da çocuğu hastaneye götürüyor, düştü filan diye uyduruyor!!!Oysa küçük çocuk uğradığı tecavüzlerden vajinası yaralar içinde...doktorlar dehşete düşmüşler...kadının neden böyle bir şey yaptığı belli değildi okuduğumda..iki, üç gün önce de Filipinler'de benzer bir iğrenç olay okudum, bir baba küçük yaştaki kızlarına iki kızına da tecavüz ediyor o sırada kızların anaları da çocuklar direnmesin diye ellerini tutuyor!! Şimdi kıyamet kopsun diye istemekte haksız mıyım ben?:(( diyorum ki, ben hayvanları insanlardan daha çok seviyorum...bir de çocukları seviyorum onlar günahsız, masum ama büyüyünce kimisi canavara dönüşüyor...kimisi o masumiyetinde kalıyor..

    ya yorumumu yazdım ama çok iç karartıcı şeyler yazdım kusura bakma olur mu?:(

    YanıtlaSil
  2. Yok canım, asla kusura bakmam. Öğrenmiş oldum ve inan çok fazla şaşırdım. Ben de okuyunca kıyamet kopsun dedim senin gibi. Nasıl olabiliyor, insanın aklı almıyor, böyle insanlar (?)nasıl varolabiliyor?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar