RÜYALAR GERÇEK OLSA

Hep görmek istediğin bir rüya vardır, gerçeğini yaşayamıyorsundur, bari rüyasını görüp yalan da olsa mutlu olayım dersin.
Görmezsin, gece düşünüp düşünüp bilinçaltına yerleştirmeye çaışsan bile o rüya sana gelmez.
Her şey artık bitmiştir, yaşadığın yalan yaşantı sona ermiştir. Artık ne gerçeğini ne de rüyasını görmek istersin. Gerçeği zaten canını acıtıyordur, rüyası daha da acıtacaktır.
Ama işte istediğin hiç bir şeyin yolunda gitmediği o dönemde bir gece sabaha karşı mutlulukla açarsın gözünü. Bir de bakarsın gördüğün bir rüya, hem de ne rüya.
Bu nasıl bir şeydir, nasıl bir bilinçaltıdır? Unutmak istediğin ne varsa rüya yoluyla tekrar girer yaşantına.
Artık uyku tutmaz, sabahı edersin bir o yana bir bu yana.
Çok sevdiğim şarkıdır: RÜYALAR GERÇEK OLSA
Anlamanın zamanı gelmiş, hiç bir rüya gerçek olmuyor.

Yorumlar

  1. Ah keşke...:))keşke Nurten'im..bu arada o şarkıyı ben de severim hele Emel Sayın söylüyorsa...
    öptüm canım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en çok ondan dinlemeyi severim Müjde'ciğim, öptüm.

      Sil
  2. Duygularımız, tutkularımız, çıkarlarımızdan vazgeçip düşüncelerimize bağlanmak... Bence en güzel rüya kendi düşüncesini yorumlamaktır... Tutku eğer bir rüya ise ondan kurtulmanın yolu daha güçlü bir tutkuya bağlanmaktır...Akıl ve mantığın vardığı sonuç tek'tir. Yaşam koşullarında gözümüz görmekteyken sustuğumuz, es geçtiğimiz, kayıtsız kaldığımız ve hatta görmezden geldiğimiz kimi durumlar; bilinçaltında rüya olarak karşımıza çıkar...İşte o zaman uyku tutmaz. Vicdanınla mücadele halindesindir...Neden ve niçinlerini rüya da da olsa sorgulamaktasın çünkü...Hepimizin sıklıkla yaşadığı bir durumdur bu. Duyarlı insanların daha da çok etkilendiği bir durum...Düşüncelerimiz tutkularımızı yenebilmelidir. Eğer yenebilmişse düşüncelerimiz birer tutku olmuştur artık..."Rüyalar gerçek" olmaz sıklıkla. Ki zaten gerçekleştirmek isteyipte gerçekleştiremediklerimizdir bizlerin rüyasına giren...Kısa lakin "öz" olarak "özgürlüğü" rüyalarda arar oluruz o zaman...İşte o zamanda "rüya"lar gerçekleşmez ne yazık ki...Etkileyici bir anlatımdı. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayışınıza ve güzel yorumunuza sonsuz teşekkürler Hüseyin bey.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar