GEÇTİ GİTTİ

Düşüncenin gücüne inanıyorum.
İnsan hasta olmayacağım derse olmuyor, çok şanslıyım derse şansı yaver gidiyor, "bugün güzel olacak" derse güzel oluyor gerçekten.
Abartmıyorum, yaşadım biliyorum.
Her ne olursa olsun, hangi musibetle karşılaşmış olursam olayım, hayatı bırakmıyorum. Öyle sıkı sarılmışım ki hayata hiç bir şey beni yıldırmıyor. Evet sarsılıyorum, evet yumruk yemiş gibi oluyorum, acı çekiyorum, bunun bitmeyeceğini sandığım zamanlar oluyor, ama hayata bağlılığımın yüksekliği beni bile şaşırtıyor.
Depresyona girme gibi bir lüksüm yok, olamaz. Her şeyi bir kenara bırakıp "Ben kötüyüm, depresyondayım" deyip yan gelip yatamam.
Hayatımın en zor zamanlarını yaşadığımı düşündüğüm son üç haftanın sıkıntısından yazarak, işime sıkı sıkı sarılarak kurtuldum mesela.
Zayıfladım, bu üç haftada iki buçuk kilo verdim. Benim gibi minyon bir bünye için iki buçuk kilo hatırı sayılır bir azalış. Ayakkabılarım bile bol geliyor, düşünün. Normal olarak bağışıklık sistemimin de zayıflamış olması gerek, fakat yok, hasta olmaya hiç niyetim olmadığından maşallah turp gibiyim.
Önüme bakıyorum, önümde açılan yeni sayfaya, hayatımın geri kalan ve yaşanacak güzel günlerine. Geçmiş geçişte kalmalı.
Nostaljiyi severim, geçmişe bağlıyımdır, ama geçmişteki kötü olayları düşünerek hayatımı mahvetmek gibi bir alışkanlığım yok çok şükür. Dolayısıyla, bu üç hafta da geçti gitti. Bu kadar çabuk toparlanacağımı sanmıyordum açıkçası, ben bile şaşırdım. Çünkü gerçekten hayatımın en zor dönemiydi. İlk şokta "Geçmez bu" demiştim, "böylesi kolay geçmez".
Yazdım, yazdıkça döküldüm saçıldım, boşalttım içimi.
Geçti, gitti.
Ve bir daha gelmeyecek.

Yorumlar

  1. Nurten'im muhteşemsin, içtenlikle tebrik ediyorum, ne olur ben de senin gibi olabilsem, hayata sıkı sarılabilsem, geçmişin acılarını hatırlamasam..herkes senin gibi olmalı sadece ben değil...bu arada üzüntülü, zor dönemin için her ne yaşadın bilmiyorum ama çok geçmiş olsun, atlamana sevindim..geçsin, gitsin ve aman aman bir daha gelmesin:)
    sevgilerimle öpüyoruz

    YanıtlaSil
  2. Nurtenciğim ben de tebrik ediyorum..Önemli olan insanın kendini güdülemesi, yani şartlandırması kendini neye şartlandırırsan o gerçekleşir.Geçen geçmiştir.Dilerim bir daha geri gelmez o kötü dönemler.. Canım öpüyorum seni, mutlu- huzurlu pazarlar diliyorum.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Canlarım,
    İkinize yazıyorum, Müjde'ciğim ve Hanife'ciğim.
    Sizi seviyorum, iyi ki varsınız. Tüm iyi dileklerinize çok teşekkürler.
    Hayat güzeldir diye boşuna koymadım sayfamın adını:)
    Durmak yok, yaşamaya son sürat devam.
    Sevgilerimle, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Nurten Hanım ne oldu yine? ama ne olursa olsun yıkılmamak değil mi? işte en güzel son bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu işte bir şeyler Birgül hanımcım.
      En güzel sona ulaştık ya, önemli olan o.
      Sevgilerimle.

      Sil
  5. Kısaca; "geçti, gitti" sözünüz yeterli bence yaşamış olduklarınız da...Bir daha "geçti, gitti" dememeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hocam, bir daha olmaması dileğiyle.
      Sevgiler, selâmlar.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar