KIRMIZI KART

Bir mayıs çocuğuyum, ilkbaharın en güzel ayının çocuğu yani.
Boğa burcuyum.
Burcumu da pek severim. İnanmayanlar için gereksiz bir yazı olabilir, okumayabilirsiniz.
Efendim bu Boğa burcu ile ilgili en çok yazılıp çizilen, söylenen şudur: "Boğa'sız bir Burçlar Kuşağı düşünülemez"
Bir de, "Çok sabırlıdırlar, çok vericidirler, ama onların öfkesini kazanmaya görün, kırmızı görmüş boğa gibi olurlar" denir.
O kadar doğru ki...
Şimdi diyelim bendeniz kırmızıyı gördüm, aman aman kaçın diyeyim ben size. Kendimi kendim bile tanıyamayabilirim.
Gerçi bu yaşıma kadar hiç bu kadar öfkelenmemiş ve hiç böyle bir kırmızı kart görmemiştim, ama öfke derecemi ve sonuçlarını bilirim elbette.
Ne yaparım kırmızı kartı görünce?
Bana yapılanın aynı karşılık veririm.
Daha önce dile getirmekten özenle kaçındığım, dile getirirsem karşımdakinin kırılacağını bildiğim doğruları bir bir sererim orta yere. Eğer geri çekilme görmezsem de devam ederim.
Öfkemin muhatabı kim olursa olsun. İsterse ormanlar kralı Aslan olsun, hiç fark etmez.
Neden?
Çünkü ben hiç kolay öfkelenmem, seversem de sonuna kadar veririm, ister aşk meşk, ister arkadaş, ister akraba.
Amaaa, suistimale uğradığımı mı gördüm, ihanete mi uğradım, işte içimdeki kırmızı gören boğa hemen çıkar ortaya.
Çıkarmış yani, burcum doğru söylüyormuş.
Benim sevgili güzel burcum:)



Yorumlar

  1. Burçlara inanıp inanmamam önemli değil Nurten'im sen ne yazarsan yaz okurum ben:)kızkardeşim de boğa burcu (15 mayıs)bu arada bilemiyorum burçlara inanıp inanmamakta kararsızım:(ben oğlak burcuyum mesela..5 ocak..neyse bu aralar biri seni öfkelendirmiş galiba..öfkeyi içe atmaktansa söyleyip rahatlamak bence en iyisi:)
    sevgilerimle öptüm

    YanıtlaSil
  2. Toprak grubusun, benim gibi. O yüzden seninle iyi anlaşıyor olabiliriz:)
    Öfkeliyim evet, içimde bırakacağıma dışıma püskürtüyorum, hepsi bu:)

    YanıtlaSil
  3. Sana aynen katılıyorum Nurtenciğim. Ne de olsa burçdaşımsın.:))Çabuk öfkelenmeyiz ama bir de öfkelendirilirsek önümüzde hiç bir şey duramaz.İyi ediyorsun canım en güzel terapi; konuşmak veya yazmak.Şurası bir gerçek ki, her şey geçiyor. Dünyada hiç bir şey kalıcı değil. Her şeyin mutlaka bir sonu var. Bu düşünce insanı rahatlatma ve tahammül gösterme açısından önemli...
    Öpüyorum seni kocaman, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Yani beni en iyi sen anlarsın Hanife'ciğim:)))
    Bu da geçecek...
    Öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  5. Dünya hiçkimseyi düzeltemeyecek kadar büyük ama haksızlıkların birşekilde ortaya çıkacağını görecek kadar da kısa...Konuştuğumuz gibi ilahi adalet olayı:))..Son zamanlarda yazdıklarına toplu yorum olarak yazıyorum:))Ben artık (çok acı belki ama) bu kişi yapmaz dıyemıyorum hep bir eksi hanem var..İnsanoğlu o kadar şey görüyor ki anlatamam .Uzun yıllar çalıştığım işyerinde son zamanlarda ki yönetim değişikliğinden kaynaklı sıkıntılar vardı işten ayrılmaya karar verdim ve yeni bir iş görüşmesi fırsatı çıktı karşıma.Gidip görüşme yaptım ve işe kabul edildim.Bu durumu yıllarca birlikte çalıştığım çok yakın gördüğüm biriyle paylaştım.Bir hafta sonraydı işe alındığım yerden olumsuz yanıt geldi ,bana anlamsız gelen bazı bahanelerle.Çünkü işe kabul edilmiştim kısmet değilmiş deyip üstünde durmadım ta ki acı gercekle ,şok etkisi ile gerceği öğrenene kadar.İşe girdiğimi paylaştığım kişi araya birilerini koyarak benim işe gireceğim yere gizliden yiğenini sokmuştu.Sorun benim yerime işe girmesi değil, umrum da değildi neden arkamdan böyle kalleşce birşey yapıldı bunu hazmedemedim.Nedenini sordum erkekmiş, evliymiş işe ihtiyacı varmış.Bunu bana söyleyip paylaşsalardı ben seve seve o işi redderdim gitmezdim ve o kişiyi önerirdim zaten.Sonunda ne mi oldu :)Hani ilahi adalet dedık ya benım yerime giren kişinin burnundan fitil geldi ve sonunda işten çıkarıldı.İşte Nurten ablacım İLAHİ ADALET budur:))Sen Kırmızı , Yeşil , Sarı bakma birşeye bekle sadece :))Sevgiler.. Sonunda sayende bende bir blog açacağım, hergün aldığım bir hayat dersini yazsam yeter:))))

    YanıtlaSil
  6. Nazan'cığım, bekliyorum artık, sadece bekliyorum, haklısın.
    İlahi adalet denen şeye ben de çok inanıyorum.
    Vallahi, sayemde blog açarsan en çok ben sevinirim:)))
    Yazmak kadar insanı rahatlatan bir şey yok. Hem kendi hayat tecrübeni başkalarıyla paylaşmış hem de sıkıntını defetmiş olursun.
    Öptüm canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar