OĞLUM

Bir kaç gündür evime erkenden geliyorum. Buna en çok oğlum memnun.
Son aylarda yaşadığım iş yoğunluğu sebebiyle geç gelmeler, eve iş getirmeler derken doğru dürüst sohbet edemez olmuştuk. Bir de üstüne iş dışı sorunlar eklenince, "Anne sende bir şey var anlatmıyorsun. Ben eski annemi özledim, eve erken gelen, halimi hatırımı soran, kitap okuyan, gezmeye vakit ayıran." demez mi? Haklıydı, hem de çok. Evet, para kazanmak için çalışıyorum, para kazanmak demek oğlumun ihtiyaçlarını karşılayabilmek demek, daha rahat yaşayabilmemizi sağlamak demek. Ama bu arada kantarın topuzunu fazla kaçırdım anlaşılan.
Oğlumun bu sözleri yüreğimi sızlattı, sarıldım ona, oturduk yan yana, eskisi gibi sohbete başladık. Biz çok severiz birlikte sohbet etmeyi, oğlum benim arkadaşım gibidir, yaşına uygun olmayan şeyler hariç anlatamayacağım şey yoktur ona. Çocukluğundan beri böyle yaptık, büyük insan gibi karşılıklı oturup dertleştik. Bu, o kadar güzel bir şey ki, oğlum kendisinin adam yerine konduğunu anlıyor, ben ise bu hayatta güvenebileceğim tek kişi olan oğlumla konuşurken onun günden güne ne kadar olgunlaştığını görüp gurur duyuyorum.
İkimizin de birbirimize ihtiyacı var, işte bu yüzden aklımı başıma toplayıp titredim ve kendime geldim. Bu günler bir daha gelmeyecek, oğlum kuş olup yuvadan uçtuktan sonra çok arayacağım bu günleri.
İşte bu yüzden,üzüldüğüm her ne varsa eve girmiyor artık, hiç bir kimse, hiç bir şey oğlumdan daha değerli olmuyor.

Yorumlar

  1. Bu kararına hem senin, hem oğlun adına çok sevindim Nurten'im, ne güzel ana-oğul sıcak sohbet edin dediğin gibi bir gün yuvadan uçunca o kadar sık sohbet edemeyeceksiniz...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük iyi mi?
      O da senin çocuğun malum. En az bizim kadar duygusal bağ var aranızda. Allah sizi ayırmasın hayatım.

      Sil
    2. Çok şükür iyi Nurten'im..Aminnn...o da benim oğluşum çok doğru..şu anda sana yorum yazarken kucağıma geldi, pk kucağımda ama bu onu durdurmuyor:))))

      Sil
    3. pardon pc yazacaktım dur dur Türkçesini yazayım bilgisayar kucağımda:)

      Sil
  2. Haklısın Nurtenciğim, yavrularımız evlatlarımız bize en yakın olan güveneceğimiz yeri geldiğinde tek dostumuz, sırdaşımız, arkadaşımız oluyorlar..Biz onları bu gözle gördüğümüzü hissettikleri zaman, kendilerinin önemsendiğini hissediyorlar..Tabi bu durum daha olgun davranmalarına neden oluyor. Ben de aynı senin gibi, kızlarım ile aramda benzer diyaloğumuz vardır. Hele de büyük kızım sırdaşımdır.. Nurtenciğim Allah bozmasın diyaloğunuzu.Bu günleri değerlendirmek lazım. Onları ihmal etmemek gerekiyor..Öpüyorum canım sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Allah hepimizn yavrularına sağlıklı uzun ömür versin.
    Biliyorum ben senin ne kadar ilgili, duyarlı bir anne olduğunu Hanife'ciğim. Ne güzel.
    Ben de çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bir anne için vazgeçilmezdir evlat sevgisi...İhmal etmemektir. İyi bir eğitimle yaşama hazırlamaktır onu...Dışardan yanlış bilgilerle donanmasını önlemek için her konuda arkadaşça sohbet etmektir...Gıpta ettim...Ana oğula mutluluklar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlat annenin her şeyidir. Dokuz ay karnında taşırken başlayan yolculuk hayat boyu sürüyor. O, hep minik bebek; ne kadar büyüdüğünü görsen de değişmiyor.
      Sağolun hocam.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar