SAKİN OLMALI

İnsanın damarına basılmaya görsün, ağzından çıkanı kulağı duymuyor.
Haklı da olsa öyle sözler sarfediyor ki, birden haksız duruma düşüveriyor. Çileden öyle çıkarıyorlar ki insanı sinirlerin çelikten olsa nafile, dil susmuyor işte.
Oysa izin vermesen buna, sinirlerini bozmalarına yani; ne kolay olacak her şey, ağzından o istemediğin, sana yakışmayan sözler hiç çıkmayacak.
Ama insanız be ya, dayanma gücü de bir yere kadar. Gözüne soka soka yapılan inatçı davranışlara ne kadar süre ile dayanılabilir ki?
Yine de sakinliğini korumaya çalışmalı, yıktığını yapmaya koyulmalı tez elden. Baş koyduysa bir yola, bedeli ne ise ödemeli, sonuna vardırmalı sakince.
Diyorum da?
Gel de anlat, benim bu haksızlığa isyanda sınır tanımayan beynime.

Yorumlar

  1. galiba bende aynen size benziyorum Nurten Hanım sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Yazılar çifter çifter olmaya başladı sinirler gerilmiş yine:)))İnan yalnız değilsin.Sen beynine sürekli telkin gönder bence yoksa başka türlü içinden çıkılmıyor,kendimiz yıpranıyoruz.Artık zaman farklı bizim gibi düşünen çok az insan var.TRT1 de Zengim Kız Fakir Oğlan diye bir dizi var ordaki Serpil rolünü oynayan karakterin tüm olumsuzluklara karşı peltek bir dille "akışına bırak " demesine hasta oluyorum:))Ama günümüz koşulların da iyi bir mantık herşeyi akışına bırakıp izlemekmi daha az sinir bozucu acaba???Birde bunu deneyelim ne dersin Nurten abla? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, sinirler gerilince çifterleniyor yazılar:)))
      Akışına bırakacak bünye yok galiba bende. O kadar sabırlı olmama rağmen, haksızlığa dayanamıyorum be Nazan.

      Sil
  3. sakın ol yine de canım, sakin olunca kazanırsın...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar