SEV KARDEŞİM


Şenay ölmüş.
Şaşakaldım. Ölüme şaşılmaz elbet, vakti gelen gidiyor. Ama birden bire çocukluğumun genç ve alımlı kadın şarkıcısının ölüm haberini okuyunca gerçekten şaşırdım. O benim için hâlâ plak kapağı fotoğraflarındaki genç Şenay'dı.
Altmış iki yaşındaymış, solunum yetmezliğinden ölmüş. Yıllardır inzivada yaşıyormuş zaten.
Kocası Şerif Yüzbaşı öldüğünden beri de hayata küsmüş. Hatırlıyorum, çok seviyorlardı birbirlerini. Demek ki hayat sevinci yok olmuş onu kaybedince.

Zarif ve asil bir kadındı Şenay, farklıydı.
İlk siyasi mitinge katılan sanatçıymış da, CHP'nin Karaoğlan mitinglerine katılmış. Muhalif kişiliğinden dolayı, kendi yazdığı sözlerle söylediği şarkıları o dönemin TRT sansüründen geçememiş.

Işıklar içinde yatsın.

Yorumlar

  1. Allah rahmet eylesin, ben de sadece Sev Kardeşim şarkısıyla hayal meyal hatırlıyorum, kimi insanlar eşlerine ne kadar tutkuyla bağlı oluyorlar, adamcağız talihli biriymiş bu kadar çok sevilmek herkese nasip olmaz dedim içimden...şimdi birbirlerine kavuştuklarına göre ikisi de çok mutludur (umuyorum)...Amin..
    sevgilerimle Nurten'im

    YanıtlaSil
  2. Yazıyı okumaya başlayınca sesli bir şekilde aa deyiverdim ,çok şaşırdım bende ölüme neden şaşırırsak işte geldik işte gideceğiz.
    Allah rahmet eylesin.
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar