ATLAS TARİH


Bugün yeni bir tarih dergisi keşfettim. 
Dergi elbette yeni değil, ama ben yeni gördüm. ATLAS Tarih. 
Bir yerde zaman geçirmem gerekiyordu, gazete yerine dergi alayım dedim, gazeteci bu dergiyi tavsiye etti.



Toplumsal Tarih diye bir dergi vardı eskiden, Tarih Vakfı'nın yayınıydı ve ben her ay alırdım. Yayınına son verilince ben de başka tarih dergisi almaya niyetlenmedim. Zaten epeydir dergi namına bir şey okuduğum yok. Çünkü zamanım yok, eskisi gibi eni konu oturup okuyamıyorum. 
Fakat bugün böyle bir tesadüfle aldığım dergiyi keyifle okudum, çok beğendim. 
Bir kere tasarımı kaliteli, kapağı karton, sayfaları kuşe. Tam 160 sayfa, kitap gibi. İki aylık olan bu dergideki yazıları bence iki ayda okuyup bitirmek de kolay değil. Yurttan, dünyadan, uzak ve yakın geçmişten bir dolu konu işlenmiş. Bulmacası bile var. Bütün akşam elimden düşüremedim. 
Okudukça, yazılarıma konu edebileceğim tarihi olayları belirledim. Bir kısmında zaten belirli bir bilgi düzeyine sahibim, ancak bilmediğim ve ilgimi çeken, yeni öğrendiklerimi de paylaşmak istiyorum.
Bir de ek vermiş bu sayıda; güncel bir ek, "Muhteşem Süleyman" albümü. İçinde Kanuni'nin, Hürrem'in ve Mihrimah'ın portreleri ve bir çok minyatür ile o dönem Osmanlı sınırlarını gösteren harita da var. 
Sanırım abonesi olacağım bu derginin. 

Yorumlar

  1. Ne güzel değil mi, 160 sayfa oku oku bitmez ve insan ne çok şey öğrenir, bilmediği, gezmediği yerlere gitmiş kadar olur, ben de bayılıyorum bu tür dergilere, eskiden hatırlarsın Milliyet Sanat vardı, yıllarca aldık sonra neden bilmiyorum bıraktık...ama dergiler hakikaten çok faydalı..bak şimdi ben bile Mihrimah'ın portresini merak ettim...
    sevgilerimle çok öpüyoruz Nurten'im..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Hürriyet Gösteri alırdım. Nokta, Hayat, Üç Aylık İSTANBUL gibi dergiler alırdım.
      Mihrimah'ın portresini tarayabilirsem sana göndereyim ben:)
      Çok öptüm canım.

      Sil
  2. Atlas Dergisi birden fazla dergi çıkarıyor. Tam bildiğim beş adet olsa gerek.
    1-Atlas
    2-Atlas Tarih
    3-Yeşil Atlas
    4-GeoAtlas
    5-Atlas İstanbul.
    Bunlardan her ay 1993 den bu yana 20 senedir düzenli çıkan Atlas(Mavi kapaklı) Dergisidir. Atlas dergisini 2001 yılından bu yana her ay düzenli alırım. Bir de National Geographic dergisini. Atlas Tarih'i hiç almadım. Yeşil Atlas basılı olarak çıkmıyor artık. Sadece internet baskısı var. Googleya "Yeşil Atlas" yazınca çıkar. Arkeoloji meraklıları için ise sanırım senede bir ArkeoAtlas çıkıyor. Atlas İstanbul ise yine basılı çıkıyor ama kaç ayda bir çıkıyor bilmiyorum. Lakin gerçekten atlas ekibi müthiş iş yapıyor. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlas dergisini biliyorum, bir kaç kez almıştım.
      Ben en çok Atlas İstanbul'u merak ettim, internetten bakayım ona.
      Hocam gerçekten bu ekip iyi iş yapıyor, dergiler çok zengin içerikli.
      Teşekkürler benden, saygı ve sevgilerimle.

      Sil
  3. GeoAtlas değil ArkeoAtlas olacak:)

    YanıtlaSil
  4. Nurten Hanım Atlas dergisini tavsiye ederim. Googleya "Kesfetmekicinbak" yazdığında Atlas Dergisinin web. sayfası karşınıza çıkar. Oradan inceleyebilirsiniz. Saygı ve selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımınız için teşekkürler.. Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar