KAPI AÇIK, GELSİN SÜRPRİZLER

Sömestre tatilinde okullar, malum. Oğlum da evde. Okulun son haftaları onun için o kadar yoğun geçmişti ki bir haftada ancak dinlenebildi. Benim de iş bakımından rahat bir haftam. Bu yüzden kendime izin verdim, bir kaç gün dinleneceğim. İş olursa evden de çalışabiliyorum nasılsa, İnternet tabanlı muhasebe programım sağolsun. Bu bir kaç günde oğlumla zaman geçirmek istiyorum, belki gezeriz, sinemaya gideriz kim bilir? 


Öğlende geldim eve, yemek yedim oturdum bilgisayarın başına, yapmam gereken bir kaç iş vardı onları tamamladım. Sonra arkadaşım aradı, evde olduğumu öğrenince şaşırdı, akşam kahvesine geldiler kız kardeşiyle iş çıkışı. O kadar güzel bir sürpriz oldu ki bu bana. Bir dolu da yiyecek getirmişler, akşam kahvesi oldu akşam çayı. Zaman nasıl geçmiş anlamadık, ama kahve içmeden de bırakmadım onları. 

Böyle sürprizlerden çok hoşlanıyorum, hele sevdiğim insanlardan gelirse. Konuk ağırlamayı, yedirmeyi içirmeyi öyle seviyorum ki, bir anda oluyorum bir kelebek, uçuyorum evin içinde pır pır.
Aslında sürpriz insanı sayılabilirim. Her türlü sürprize açığım, kapılarım sonuna kadar açık. (Acı verenler hariç) Varsın programım bozulsun, ama bana sürpriz yapılsın. Hiç beklemediğim bir anda hep bekleye durduğum bir şey yapsın biri mesela bana. 
Herkes hoşlanır bundan demeyin, bazı insanlar iyi de olsa sürprizleri hiç sevmiyor. Ben bayılıyorum.

Bir sürpriz daha oldu bugün; bir arkadaşım Yeni Ufuklar Doğa Sporları Kulübü'nün düzenlediği İstanbul Kültür turu tanıtımını göndermiş. Cumartesi günü Üsküdar'ın tarihi dokusu gezilip fotoğraflanacakmış. İlgimi çekti, organizatörle konuştum, büyük olasılıkla gideceğim. Benim için taze bir nefes olacağını düşünüyorum.







Yorumlar

  1. Gönlünüzce bir hafta diliyorum...
    Doğayı, tarihi ne çok severim bende.
    Bu bağlamda,
    2001 Nisanından bu yana her ay...
    Aksatmadan
    "Atlas" ve "Natioanl Geographic" dergilerini alırım.
    Tarihle, geçmişle yüzleşmek için...
    Anlamak, bilmek, duyumsamak için...
    Misal
    İstanbul...
    Gitmediğim, görmediğim tarihi dokusunu...
    Bu sayede öğrendim yıllar yılı.
    Hem de Anadoluyu...
    Hem de dünyanın en ücra yerlerini.
    Ne güzeldir bir yerlere gitmek...
    Öğrenmek, görmek, bilmek.
    Cumartesi eminim ki güzel bir gün geçireceksin.
    Şimdiden iyi bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. keyifli sürprizleriniz hiç eksik olmasın...

    YanıtlaSil
  3. Keyifli sürprizleri kim sevmez Nurten'im ne güzel olmuş, senin adına sevindim, afiyet bal olsun canım, Bücürük iyiye gidiyor ablası, sevgilerimizi bıraktık sana:)çok öptük:) hayatta hep güzel sürprizler çıksın karşına asla kötü sürprizler çıkmasın..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar