YAŞLANIYORUM GALİBA :)

Vallahi çok yorgunum.
Pazar günü pazar günü çalışınca, bir de hastalıktan yeni çıkmışken mümkün değil yorgun hissetmemek.
Hava da bir güzeldi, şeker gibi. Çıkıp gezmek varken çalışmak zor geldi bu havada. 


İşe erken gittim, akşam üzerine kadar çalıştım, baktım sırtıma ağrı giriyor bilgisayar karşısında eğilmekten eve gideyim de evde çalışayım biraz dedim.
Kısa bir dinlenmeden sonra geçtim işin başına. Off, ağrı geçmediği gibi daha da arttı, ama yapacak bir şey yok, elimdeki işi bitirmek zorundayım yarına kadar. Bitirdim çok şükür de bu kez, "Aaa, ben mesleki örgütümüze her hafta yolladığım bülteni yapmayı unuttum" deyip hemen ona başladım. Neyse ki zevk alıyorum bu işten, severek yapıyorum. Meslektaşlarımın olumlu geri dönüşleri beni her zaman mutlu ettiği gibi motivasyonumu artırıyor. 
Ancak, bu hafta sonu tam zamanlı çalıştığım için evdeki işler aksadı tabi. Bunu eskiden kafama çok takardım, mesela şimdi kalkıp bir de o işleri bitirmeye uğraşırdım. Artık hepsini boş verip gerektiği kadarını yapıyorum. Yaşlanıyor muyum ne? 
Annem ben bildim bileli titiz bir kadındır. Üç çocukla hem çalıştı hem de evinin işini aksatmadı, hem de ne aksatmamak? Ev bal dök yala, o şekilde yani. Ama yıllar geçip eski gücünü kaybetmeye başladığını anlayınca o da yavaş yavaş bazı şeylere boş vermeye başladı. Hatta çalışırken eve temizlikçi kadın sokmayan annem emekli olduktan sonra daha fazla direnemedi. Arada bir büyük temizlikte kadın çağırıyor artık.
Galiba yaşlılık böyle başlıyor :)


Yorumlar

  1. Eyvah:))) ! ! ! :) sen yaşlandım dersen ben ne halt edeyim Nurten'im?:) 55 e girdim artık..ama kendine dikkat et, gerçekten de ev temizliği filan gençken yapıyoruz da, bir zaman sonra yardım almak iyi oluyor...bak annen de iyi yapıyor her şeyi kendi yapmasına gerek yok....
    sevgilerimle canım öpüyorum..:)

    YanıtlaSil
  2. :)))
    Müjde'm yaa...
    Sana bir şey söyleyeyim mi bizde ki hayata bağlılık yaşlandırmaz, belki fiziksel gücümüz biraz zayıflar ancak ruhumuz hep genç kalır.
    Sen misal, ülkenin durumu, selâmeti için düşünüp kafa yoruyorsun, bu arada oldukça sinirleniyorsun haklı olarak, orası ayrı, ama sonuçta düşünüyor, araştırma yapıyor, yazıyorsun. Tercümeler yapıyorsun. Bücürük'e bakıyorsun, daha ne olsun?
    Ev temizliği işine gelince, galiba biraz da bıktım, yap yap hep aynı, kirleniyor temizliyorsun. İşim çok yoğun, bu yoğunlukta eni konu temizliğe zaman ayırmak istemiyorum. Hiç bir zaman evimi pislik basmadı, hep derli topluyumdur da tozu dumanı pek umursamıyorum artık. Bugün olmasa da olur, yarın süpürürüm diyorum mesela, Öyle yani.
    Çok öpüyorum ikinizi de canım.

    YanıtlaSil
  3. Nurtenciğim ben de aynıyım biliyor musun? 21 yıllık çalışma hayatımda bir defa kadın aldım temizliğe.O zaman da ben kadından daha fazla yoruldum ve yapılan temizlik içime sinmedi. Evimde yabancı birinin dolaşması pek hoşuma gitmezdi.Ama bu aralar benim de ev işi gözümde büyüyor.Temizlik yaptığım gün çok yorulduğumu hissediyorum... Artık kabul ediyorum yaşlandığımı..:) Bazen takılıyorum ben emekli, yaşlı bir kadınım diye..
    Sevgilerimle canım, öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 26 yılda iki kez temizlikçi kadın almıştım eve, bu yıl her ay düzenli alıyorum artık.
      Al işte, yaşlılığın kanıtı:)))
      Öpüyorum sevgilerimle.

      Sil
  4. Aman Nurteniiiim... Çalışma hayatı insanı zımparalıyor adeta...Hem beyin hem beden birarada çalışınca yıpranma iki katına çıkıyor... Ama emin ol, emekli olunca ruhun öyle yenileniyor ki bedenin yaşlandığını duymazdan geliyorsun :)
    Ah şöyle birisi olsa da evin iç işlerini, dış işlerini halletse de ben saaaadece hobilerimle uğraşsaaam, tembel tembel yatıp kitap okusaaam... :))
    Öptüm seniiiii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaah, ahhh, emeklilik!
      Ne kadar uzak...
      Emekli çalışanım ben. Aynen dediğin gibi, evin iç dış işlerini yapacak biri olsa da ben de hem dışarıda çalışıp hem de yazı çizi işlerimle uğraşsam. Kim bilir belki bir gün?
      Sevgili Banuca, öptüm seni çok.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar