ŞAMPİYON BELLİ OLDU (!)

Bir futbol yazısı yazacağım aklıma gelmezdi doğrusu.
Ne yapayım ki televizyonda gördüklerim karşısında duyarsız kalamadım. Kadıköy yıkılmış, perişan edilmiş. İnsanlar evlerinden çıkamıyor, olacak şey mi bu? Araçlar devrilip ateşe verilmiş, cam çerçeve kırılmış. Başka ülkelerde de böyle mi yapıyor taraftarlar, bir şampiyonluk maçı sonrası hep olaylar mı çıkıyor? Yoksa bizim insanımıza has bir özellik mi bu? 
Televizyonda futbol yorumcuları konuşuyor, Futbol Federasyonu'nun kupayı maçın hemen sonrasında vermesi kararını eleştiriyorlar. Bilinmeliydi diyorlar, Fenerbahçe stadında Galatasaray'a kupa verilmemesi gerektiği. Sergen diyor ki: 'Bence PLAY OFF (doğru mu yazdım bilmiyorum) bu sene ilk ve son kez oynanmıştır, seneye oynanmaz. Nerede var Allah aşkına bu uygulama bir kaç ülkeden başka? İngiltere'de niye yok mesela?' Bu uygulamanın ne olduğunu tam olarak bilmemekle birlikte oğlum sebebiyle ucundan kıyısından öğrendiğim kadarıyla bu yorumlara katılıyorum. Federasyonu da hatalı buluyorum. Skandal üstüne skandal oldu, bir kabus yaşattılar Kadıköy'de. Yazık değil mi insanlara? Yazık değil mi maça giden kadın ve çocuklara? 


Kendimi bildim bileli Fenerbahçeli'yim, babadan geçme. Çocukken fanatikliğe varan bir tutkuyla bağlıydım takımıma. O zamanlar radyodan veriliyordu maçlar ve biz babamla her pazar maç dinlerdik. Spor Toto oynardı babam, ben de takip ederdim. Yıllar geçti, futbolun hayatımdaki yeri azaldı, şimdi ise tamamen yok oldu. Hele şike iddialarından sonra çok da itici gelmeye başladı. Büyük bir endüstri futbol. Müthiş paralar dönüyor, aklın almayacağı miktarlar futbolculara veriliyor. Bu ülkede spor denince futbol anlaşıldığı sürece de devam edecektir bu durum. Bu kadar yoksulluğun, yoksunluğun olduğu bir ülkede buna o kadar üzülüyor ve şaşıyorum ki.  Ve taraftarlar; müthiş organize oluyorlar, dünyanın parasını alıp bazen sahada ter bile dökmeyenler için sokaklara çıkıyorlar. 
Keşke başka şeyler için de böyle organize olsalar, ülkede yaşanan sorunları içselleştirip kırıp dökmeden sokaklara düşüp eylem yapsalar. Ütopik ve saf bir hayal benimki biliyorum. Beyinlere afyon gerek, yoksa nasıl kör olacak gözlerimiz, sağırlaşacak kulaklarımız. Sonra gerçekleri görür de sesimizi falan çıkarırız maazallah...
Sonuçta,
Eski bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutluyor ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmasını diliyorum. 
Yazmamış olmayı dilediğim bu futbol yazımı da burada sonlandırıyorum.
Esen kalın.

Yorumlar

  1. İlk kez ama harika ve ibretli bir yazı olmuş eline koluna sağlık Nurten'im.

    Play off'un ne olduğunu ben de hiç bilmiyorum ama hakikaten niye bunları önceden tahmin etmediler? Çok mu zordu?:((Utku da yazmış 12 yaşında bir çocuğu bıçaklamışlar...:((bu spor değil ilkellik oluyor:((ben de senin gibi ailece (biliyorsun zaten) Fener'liyim ama o yüzden üzüldüm tabii ama olanlar daha da üzücü:(( dediğin gibi şu ülkede general, amiral kalmadı yürüseler ya bunun için de!! Valla anlamıyorum:(((
    sevgilerimle canım...iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Övgüne teşekkür ederim. O kadar üzüldüm ve şaşırdım ki televizyonda gördüklerim karşısında, dayanamadım canım. (Laf aramızda, bizim hakkımızı da yediler ya. Başına bu kadar bela getirilen bir takım olarak gene iyi geldi bu yere)Öpüyorum seni canım.

      Sil
  2. bizlerde ailecek fener'liyiz..ve hatta sülalecek..
    Özellikle Türk erkeklerinin bastırılmış egolarının dışa vurumu maça gidip küfür etmek, ortalığı dağıtmak, ateşe vermek..bence yenilgiden ziyade bilinçaltındaki eksikliğin bu şekilde giderilmesi tatmin duygusu bu hale getiren..dünya ülkelerinde de durum bize yakın ama her zaman ve her derby maçında bunlar yaşanmıyor..her anlamda üzgünüm hem yenilgi için hemde olan olumsuzluklar için..dün bir bebeğin t-shırt'ünde ki fenerliydi bebek :) şöyle yazıyor: -baba'dan kalma bu sevda :) benim fener sevdam'da öyle..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek hepimizi babadan Fenerli'yiz:) Yazık oldu:(((
      Tesbitin çok yerinde, Türk erkeklerinin bastırılmış egolarının dışa vurumu böyle oluyor hayatım. Sevgilerimle, öpüyorum.

      Sil
  3. Bir Galata Saraylı olarak, centilmence kutlaman için teşekkür ediyorum, canım.. Aslına bakarsan benim GS' lığımda senin gibi. Takım tutuyor musun? Evet tutuyorum anlamında. Hakikaten maç sonrası olaylar insanı korkutan ve ürküten bir manzara idi.. Her maç sonun da maalesef böyle üzücü manzaralara rastlamak mümkün..Anlamıyorum gerçekten bize ne oldu? Nasıl böyle olabildik? Ne adam gibi sevincimizi, ne de üzüntümüzü yaşayamaz olduk..Sevincimiz de şiddet, üzüntümüz de şiddet içeriyor.. Nereye kadar böyle gider. Sonu ne olur bilemiyorum? Önlem nasıl alınır bilemiyorum.. Hani derler ya; "Balık baştan kokar" diye. Baştakiler normal değil ki, halk normal olsun.Sevgili arkadaşım, haklısın, keşke geleceğimizle ilgili konularda da bu şekilde organize olsalar da, kimbilir yaşanan bir olumsuzluğun düzelmesine vesile olsa.. Nurtenciğim bu güzel yazının altına biraz abes kaçacak belki ama, anneler gününü yürekten kutluyor, kuzucuğunla birlikte daha nice anneler gününe ulaşmanı diliyorum. Sevgilerimle öpüyorum seni, hoşçakal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Hanife'ciğim, baştakiler normal değil ki halk normal olsun. Malesef:(
      Geç oldu ama, anneler güü kutlamana çok teşekkür ediyor, ben de senin gününü kutluyor çocuklarınla çok mutlu olmanı diliyorum. Hayırlı evletlardır senin çocukların biliyorum. Çok güzel anneleri var onların. Öptüm canım.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar