'93 YAŞINDA AŞK'

Uzun zamandır pazar günleri kâğıda basılı gazete okumuyorum. Hafta içi de ancak iş için vapurla karşı yakaya geçtiğimde gazete alıyorum. İnternetten takip eder oldum gazeteleri artık.
Bayram dolayısıyla işten güçten uzak, rahat vakitler içinde olunca aldım gazeteleri elime. Öncelikle şunu fark ettim, elimdeki gazetede her haberi, her yazarı okuyabiliyorum, oysa internette başlığına bakıp okumadan geçebiliyorum.
Sonra bugün bir köşe yazısı okudum, Yalçın doğan yazmış. Başlığı '93 yaşında AŞK'. Almanya'nın efsanevi başbakanlarından, bugün 93 yaşında olan Helmut Schmidt bir röportajında âşık olduğunu, hayatında her gün düşündüğü biri olduğunu söylemiş.
Aşkın her yaşta kapıyı çalabildiğini söyleyen Yalçın Doğan, erkeklerin özellikle ileri yaşlarda yalnızlığa tahammül edemeyip bir hayat arkadaşı, can yoldaşına ihtiyaç duyduklarını belirtmiş. Kadınların kendi kendilerini çok güzel idare edebildiğini, ama erkeklerin bunu beceremediğini de eklemiş.
Doğru söylüyor Yalçın Doğan. Kadınlar her duruma uyum sağlayabilecek kadar güçlüdürler, özellikle yalnız yaşamak konusunda.
Bir de şunu söylemiş, Helmut Schmidt'in güncel politik değerlendirmelerine keskin eleştirilerde bulunanlar bile, söz konusu aşkı olunca önünde ceketlerini ilikliyorlarmış. (?)
Niye soru işareti?
Aşk denen duygu kadında ve erkekte farklı anlamlar taşıyor. Erkek belki ilk gençliğinde bir kez âşık olabiliyor, ama aşktan darbe yediğinde artık tüm inancını yitiriyor, tüm kadınları güvenilmez olarak kafasına yerleştiriyor. Artk aşk denen şey onun için sadece meşk anlamına geliyor. Günün birinde karşısına gerçekten aşkla seven bir kadın çıksa bile, artık o duyguya kör baktığı için ve o güne kadar hep güvenilmez dediği kadınlarla birlikte olduğu için o kadını da aynı kefeye koyup tüm duygularını ezip geçebiliyor. (çok az istisna hariç)
Kadın ise aşktan ne kadar darbe yerse yesin aşk yetisini kaybetmiyor. Duygularının körelmesine izin vermiyor, sadece yaptığı yanlışlardan aldığı derslerle eskisi gibi balıklama dalmıyor aşka o kadar. (çok az istisna hariç)
Yapacak bir şey yok, bunlar, bu tip erkekler için yapacak hiç bir şey yok. Kendilerini ifade ve ispat güçleri sadece cinsel organları kanalı ile olan bu erkekler için bir şey yapılamaz.
Ancak yaşları ilerleyip cinsel güçleri azaldığında hatta yok olduğunda başlar bunlarda duygu kıpırdanmaları. Ancak o zaman anlarlar insanın asıl ihtiyacının, huzur ve mutluluk kaynağının karşılıklı duygu alışverişi olduğunu.
Hani yeni yetişen genç delikanlıların yakışıklılığı konuşulurken derler ya, "çok canlar yakacak bu" diye; işe bakın can yakmak ne kadar güzel bir şeymiş gibi anlatılır burada. Daha o yaşta çocuğun beynine işlenir, kadınların canını yakmanın marifet olduğu.
İki örnek tanıdım bu yaşıma kadar. Biri, bir kadınla yıllarca evlilik dışı bir ilişki yaşadı, çok dürüsttü adam, onu sevdiğini fakat evli olduğunu, düzenini bozamayacağını ve ona bir gelecek vaat edemeyeceğini, baştan söyledi. Kadın onu öyle çok seviyordu ki aşkı için hayatını bu şekilde harcamayı göze aldı. Gününü yaşadı, gönlünü eğlendirdi adam o kadınla sadece. Gün gelip ilişki bitmek zorunda kaldı ve ayrı kalınan zamanlardan sonra adam bir gün kadına "Seni çok özlüyorum, o günlerin kıymetini bilemedim, meğer senin için her şeye değermiş, senmişsin benim hayatımın sevinci" deyiverdi. Bunu söylediği zaman adamın yaşı cinsel gücünün bittiği bir yaştı.
Diğeri ise evli fakat mutsuz, hayatının hemen tamamını başka kadınlarla parasının ve cinsel gücünün yardımıyla ilişkide bulunarak geçirmiş ve artık hayatının sonuna yaklaşmış bir adam. Bu adam da bir gün bir kadına "Benim aradığım sadece sevgi ve şevkat, her şeyi yaşadım, anladım ki hepsi boşmuş, elini tutabileceğim, başını göğsüme dayayıp yanağını okşayacağım bir kadın istiyorum yanımda." deyiverdi.
İş işten geçtikten sonra...
Kadının bir kez kalbi kırılmaya görsün, bir, iki, en fazla üç... En fazla bu kadar şans, fazlası olamıyor, bitiyor.
Onun için Helmut Schmidt 93 yaşında gerçekten âşıkmış, bana ne. Geçen zamanda kırılan kalpler, kadri kıymeti bilinmemiş kadınlar olduktan sonra.

Yorumlar

  1. 93! 40'ından sonra azanı teneşir paklarmış, 93'ten sonrayı ne paklar bilemiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. :)) Ben yazacaktım yorum kutucuğunu açtığımda şoke oldum annem benden önce davranmış:))
    iyi bayramlar canım ,sevgilerimle öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      Annem hep öncüdür zaten.
      Ben de seni öpüyorum canım.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar