CELAL İLE CEREN


Ne büyük aptallık yaptım bu akşam.
Biraz gülerim, neşelenirim, keyfim yerine gelir belki diyerek bir komedi filmine gitmek istedim. Oğlum, Cem Yılmaz'ın gösterisinin filmine gitmek istediği halde ben Celal ile Ceren filminde ısrar ettim. Şahan Gökbakar'ı seviyor muyum, hayır nefret ediyorum. Sadece, Ezgi Mola var, belki iyidir diye tercih ettim. Bir de son gittiğim sinemada tanıtımını izlemiştim, fena gelmemişti.
İlk bölümün bitimine zor dayandık. Ara verilince "Hadi oğlum" dedim, "Kalk gidyoruz." Oğlum şaşırdı, "Ama para verdik anne" deyince güldüm. Haklı çocuk, benim para verdiğim bir şeyi hakkını vermeden bırakmadığımı bilir. "Paramızla sıkıntı çekeceğimize, dolaşıp keyfimize bakalım" dedim ve çıktık.
Filme gelen insanlar bizim gibi düşünmüyordu elbet, gülmeye hazır gelmişler, daha espri tamamlanmadan kahkahayı patlatıyorlardı. Ben de onlara dönüp garip garip bakıyordum.
Son derece alt kültüre yönelik, üstelik düzeysiz esprilere bu kadar gülebilen insan topluluğuna şöyle bir baktım ışıklar yanınca. Hayır, baktığında gayet düzgün görünüyorlar, belli seviyeyi aşmış insanlar gibi. Fakat işte öyle değil, göründüğü gibi değil. "Bu insanlar hiç mi kaliteli komedi izlememiş?" diyesi geliyor insanın.
Süresi de uzun üstelik, gereksiz uzun hem de. Yarı yarıya kısaltılabilirmiş aslında.
Gerçekten aptallıktı yaptığım, bir daha mı aman aman.
Sonrası harikaydı, oğlumla ayrı ayrı mağazalarda gezinip sonra birlikte market alışverişi yapıp eve döndük. Vallahi dünya varmış.

Yorumlar

  1. Bende Cem yılmaz'a gittim ama pek beğenmedim
    hep aynı şeyler sanki magazin programlarından alıntılar gibi bilgisayardan film izleseydim daha keyifli olurdu
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Siyahkuğu'cuğum, herhalde bundan daha çok güerdik diye düşünüyorum.
      evgilerimle, öptüm canım.

      Sil
  2. Aptallık değil Nurten'im, nereden bileceksin bu kadar berbat olacağını, bir fırsat vermek istemişsin Türk filmlerine sanırım:((ya ben işte bu yüzden hiç gitmiyorum...parana yazık en son komşumla Veda'ya gitmiştim ama onu beğenmiştim epey de gözyaşı dökmüştüm...geçmiş olsun diyorum:)))
    kocaman öptük ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Türk filmlerini reddetmiyorum, çok güzel, kaliteli filmler de yapılıyor artık. Fakat işte böylesine de denk gelmek talihsizlik.
      Sağol canım, benden de öpücükler ikinize.

      Sil
  3. Bak aklıma ne geldi? Böyle abuksabuk filmler yerine internetten eski güzel filmlere bak ben ne yaptım bir ara biliyor musun? :)) daha önce de söylemişimdir belki hani Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Muhteşem Yüzyıl var ya, ben ikisine de başladıktan çok sonra bakmaya başladım....oturdum ikisinin de ilk bölümlerine baktım.:)
    bir de öneririm BBC nin bir dizisi var Pride and Prejudice diye, Türkçe alt yazılı olarak indirisen toplam 5 bölüm - senin çok seveceğini tahmin ediyorum romantik ve komik bir dizi... yalnız mutlaka 1995 yapımı olanı olsun, çünkü en güzel çevrimi bu ...başrolde Colin Firth olacak...tüm dünyada en beğenilen Gurur ve Önyargı (bizde Gurur ve Aşk diye geçer) dizisi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, ben de öyle. İlk bölümlerini bilmiyorum. İyi tavsiye:)
      Pride and Prejudice'e de bakacağım, sen diyorsan öyledir, beğenirim mutlaka.

      Sil
  4. Sevmediğim bir sinema türü bu...
    Gerçeklerden uzak...
    Nasıl ederiz de para kazanırız...
    İnsanları uyuturuz...
    Toplumsal bir sorunu işleyen bir yönleri zaten yok bu tür filimlerin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen ticari hocam. Gişeye yönelik filmler, kısa yoldan çabucak köşe dönmek amaç.
      Toplumsal sorun işlemeyi falan arama zaten.

      Sil
  5. Şahan'ın Ankaralı ve ivedikli olduğunu söyleyeyim Nurten ablacım ciddi ciddi buranın ivedik semti vardır ve ivedik kesimi tıpkı recebin akrabaları gibidir..öyleyse celale diyecek sözüm yok :)) bu gün erkenciyim; öpüyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkenciymişsin gerçekten:)
      İnan ilk kez duyuyorum bunları. İvedik semti ha?
      Canım çok öptüm seni.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar