PLANLARIMIZ VE HAYAT


"Hayat; sen başka planlar yaparken başına gelenlerdir"
Bu sözün, dünyaca ünlü The Beatles müzik gurubunun üyelerinden John Lennon'a ait olduğunu biliyor muydunuz?
Ben bilmiyordum. Belki kime ait olduğunun da önemi yok. Doğru sadece, önemli olan bu!
Bir kaç gündür bu söz dönüp dolaşıyor beynimde.



Bu yaşıma kadar bir çok ölüm haberi aldım elbette; kimi hısım akrabam, kimi arkadaşımdı.
Ama en çok henüz yirmili yaşlarının başındayken kucağında bebeğiyle birlikte trafik terörüne kurban verdiğimiz Neşe ablama yandım. Yangınım hiç sönmedi diyebilirim.

İşte en az onun kadar etkilendiğim bir ölüm haberi aldım hafta başında. Üstelik kan bağım falan da yoktu. Sadece üç yıllık bir tanışıklık vardı. Üç yıldır kapı komşumdu.

Etkiledi, sarstı, şok etti beni.

Çünkü çok genç sayılırdı ölmek için. Çünkü hayalleri, hedefleri vardı, hep gülen bir yüzü vardı. Daha bir yaşına bile girmemiş dünyalar güzeli bir kızı ve en az onun kadar güzel, gerçekten İYİ bir karısı vardı.

Yeni bir hayata başlayacaklardı, çocuklarını İstanbul'un keşmekeşli ortamından uzak küçük bir ilde yetiştireceklerdi. Taşınmışlardı bir ay önce bunun için.

Nereden bilebilirdim son görüşüm olacağını. O minik güzelliğin öksüz kalacağını.

Hayat!

Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz. 'Madem geldik bu dünyaya dolu dolu, tadını çıkararak yaşamak hakkımız diyoruz.' Yaşayalım elbet.

Yaşayalım da; biz doya doya yaşarken doyamayanları düşünmüyoruz, Hırslarımızla elde ettiklerimizi öteki tarafa götüremeyeceğimizi aklımızdan çıkarıveriyoruz. Sonradan vicdan azabına dönüşecek kırgınlık ve küskünlüklerden uzak duramıyoruz..

Ve planlı programlı yaşadığımız hayatımızda kendimizi de, ailemizi de ihmal ediyoruz.

Bozalım arada sırada plan programı, gevşeyelim, kendimiz olalım biraz.

Mümkünse...



Yorumlar

  1. Nurten'im o sözü duymuştum ama John Lennon'a ait olduğunu bilmiyordum, traji komik mi diyeyim adamcağız da yol ortasında hayranı tarafından öldürülmüştü...ne kadar doğru söylemiş..:(

    Komşuna ben bile tanımasam da şu an üzüldüm:( hayat bu o yüzden çok korkuyor insan sevdiklerine bir şey olacak diye dua etmekten başka şey gelmiyor elden olmaması için.....:( çünkü dediğin gibi biz ne yapsak da hayat başımıza ne getirecek bilmiyoruz inşallah kötü şeyler getirmez....zamansız ölümler, ayrılıklar getirmez....amin
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar