OYUNUN OYUNU


Yaklaşık on beş gündür topallıyorum. Kütahya gezisinde sol ayağımı fena incitmişim. Buna rağmen evde dinlenemiyorum. Biraz iş gereği biraz da tezcanlılığımdan. Huysuzum huysuz; doktor "üç hafta evde ayağını uzatıp oturacaksın, sık sık buz tedavisi yapacaksın" dedi oysa. Sabah kalktığımda ayağımın üzerine basmakta zorlanıyorum, öğlene doğru düz ayakkabım alçı görevi mi görüyor nedir, acımı hissetmez oluyorum. akşama kadar rahat sayılırım. Ama eve dönüp ayakkabımı çıkardığımda yine aynı azapla başbaşa kalıyorum. Bu gidişle değil üç hafta üç dört ayda iyileşemeyeceğim sanırım.

Cumartesi akşamı tiyatro programım vardı. Ama öncesinde, artık kendimi müdavimi saydığım KİTAP KAHVE'de tek kişilik bir gösteri de beni bekliyordu. Gösteri 18:00 de, tiyatro da 20:30 da olunca yetişirim diyerek gitmeye karar verdim. Öncesinde kararsızdım, ama iyi ki gitmişim. Gerçi, bir saat kadar geç başlayan gösteriye doğaçlama unsurlar da eklenince süresi uzadı ve ben sonunu göremeden ayrılmak zorunda kaldım da ne gam. 
Merve Nur Aktaş adlı gencecik bir sinema tiyatro öğrencisinin yaptığı gösterinin adı 'KURCALANMIŞ ŞEYLER'. dans ve biraz da mizahla hayatımızda kurcalamamız gereken şeyleri aktarıyor bize Merve Nur Aktaş. Her cumartesi orada olacakmış, ne güzel. Hiç profesyonel değildi, son derece amatör bir heyecanla 'ilk' gösterisini sundu. Benim en sevdiğim şeydir amatör heyecanla bir şeyler üretmek. Bu yüzden çok beğendim. 

Tiyatroya gecikme telaşıyla neredeyse koşuyordum dolmuşa, bu yüzden ayağımdaki sancı biraz daha azdı. Ceremesini gece çektim tabi. Anlaşılan KDV beyan dönemi bitince biraz dinlenmem farz olacak.

Bu sezon seyrettiğim en eğlenceli tiyatro oyunuydu 'OYUNUN OYUNU'.
Oyunun konusu, 'Çırılçıplak' adlı bir oyunu sahneye koymaya çalışan oyuncuların son prova ve sonrasında yaşadıkları .
Her zamankinden daha kalabalıktık bu kez; meslektaşlarımızla birlikte seyrettik. Güzel bir akşam oldu.

OYUNUN OYUNU, pek çok tiyatro tarafından sahnelenmiş şimdiye kadar. Devlet Tiyatroları, Kenter Tiyatrosu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu, İzmit Büyükşehir Belediyesi şehir tiyatroları gibi. Şehir tiyatrolarının Üsküdar Musahipzade sahnesinde seyrettik biz. İlginçtir, daha önceki sahnelemelerde oyun üç perdeymiş, bizim seyrettiğimiz iki perdeye sığdırılmışıydı. Bence sıkıntı yok, gayet güzel ayarlamışlar. Ancak, oyun iki perde de olsa üçe ayrılıyor aslında. Birinci bölümde oyunun provası, ikinci bölümde oyunun ilk gösteriminde kuliste yaşananlar, üçüncü bölümde ise oyunun turnesinde yaşanan olaylar.
 
İki buçuk saat süren oyun o kadar dinamikti ki, üst üste yaşanan aksilikler, inanamayacağınız olaylarla bir anda oyun seyredeni içine alıyor ve hiç sıkılmıyor insan. O kadar güldüm ki, tekrarlanan bazı komik replikleri sanırım uzun süre unutamayacağım. 



ORİJİNAL ADI: NOISES OFF
YAZAN: MICHAEL FRAYN
ÇEVİREN: LALE EREN DALSAR
YÖNETEN: ALİ GÖKMEN ALTUĞ
OYUNCULAR: Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Yanmaz Kubilay, Caner Çandarlı, Destan Batmaz, Ergün Üğlü, İlhan Kilimci, Yeliz Gerçek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar