UZLAŞMA


Meslektaşlarımızla her ay bir oyun programımızda bu ay yine Üsküdar Musahipzade Celal sahnesindeydik. 
Son zamanlarda seyrettiğim en iyi oyunlardan biriydi diyebilirim 'UZLAŞMA' için.
95 dakikalık tek perde oyun olmasına rağmen dinamiği hiç düşmeyen, zaman zaman güldüren zaman zaman düşündürüp şaşırtan bir oyun.
Oyuncuların hepsi iyiydi. Bence sahne dekoru da çok iyiydi. İkiye bölünmüş sahnenin önünde bir ofisin içi; büyükçe bir masa, dört döner sandalye ve bir küçük sandalye, iki arabulucu kadın ve anne ile baba; üç adet beyaz yazı tahtası (seans notları için) arkasında ise sahnede işi biten oyuncu ya da oyuncuların durduğu, oturduğu, kostümünü değiştirdiği loş 
bölüm. İlginç olmuş.

Tek perde ama üç seans işlenen üç bölümden oluşuyor. Birinci seansta, ayrıldıktan sonra küçük çocuklarının velayeti konusunda anlaşamayan ve aile mahkemesinin atadığı arabulucular ile uzlaşmaya gelen çift ile biri orta yaşlı biri mesleğe yeni başlamış iki arabulucuyla tanışıyoruz. Karakterleri anlamaya çalışıyoruz. 

İkinci seansta, hem çift hem de arabulucular hakkında şaşırtıcı detayları öğreniyoruz. Aynı zamanda, ayrılan çiftlerin çocuk konusunda nasıl da bencil olduklarını görüyoruz. Çocuğu düşündüklerini sanıyor, ama sadece kendilerini düşündüklerinin farkında olmuyorlar. Burada her aile kendinden bir şeyler bulmuş olmalı. 


Üçüncü seans o kadar şaşırtıcı ki, oyunun başından beri ortaya çıkmayı bekleyen bir sır açılıveriyor, ancak finali net bitmiyor, ucu açık kalıyor. Oyundan çıkarken belirsiz iki durumla başbaşa kalakalıyoruz.
















Son derece keyifliydi buna rağmen. Zaman nasıl geçti anlamadım. İlgim hiç dağılmadı.
Tavsiye ediyorum.


UZLAŞMA

YAZAN
:CHLOE LAMBERT
ÇEVİREN
:ZEYNEP SU KASAPOĞLU
YÖNETEN
:ASLI İÇÖZÜ
DRAMATURG
:ARZU IŞITMAN
SAHNE-KOSTÜM TASARIMI
:ZUHAL SOY
IŞIK TASARIMI
:MAHMUT ÖZDEMİR
MÜZİK-SES TASARIMI
:ILGIN İÇÖZÜ
YÖNETMEN YARDIMCILARI
:TARIK KÖKSAL, ERCAN DEMİRHAN, CEYSU AYGEN, DERYA YILDIRIM
SÜRE
:95 dk. / Tek Perde

OYUNCULAR
:  GÖKÇER GENÇ, IŞIL ZEYNEP, YELİZ ŞATIROĞLU, Z. BAHAR ÇEBİ

Yorumlar

Popüler Yayınlar