OCAK'TA BAHAR

Bu yılın son oyununu cuma akşamı Şehir Tiyatroları'nın Üsküdar Musahipzade Sahnesi'nde seyrettik.

OCAK'TA BAHAR (UNDERGROUND-Yeraltında) 
Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in 1977 yılında yazdığı, İkinci Dünya Savaşı sürecini anlatan ve 1995 yılında Emir Kusturica'nın çektiği Underground filminin senaryosu olan oyun.

Şehir tiyatroları oyun tanıtımında:
'2. Dünya Savaşı'nda Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim başlar. 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin hikayesi işlenir. 
Savaşın yarattığı güç dengesinde sömürünün ve manipülasyonların yerini sorgularken çok kültürlülüğün yaşandığı topraklarda kardeşin kardeşi öldürmesine tanık oluruz. ' 
yazıyor.

Kitabını okumamış, filmini izlememiş seyirci, oyunu anlamakta zorlanabilir olsa da oyun çok başarılıydı. Kalabalık oyuncu kadrosu, 90 dakikalık tek perdeye konuyu sığdırmayı başardı. 
Ben bir kez daha gidip seyretmeyi çok istiyorum. Kaçırdığım çok şey olduğu kanısındayım. Altlı üstlü iki ayrı yaşamın sürdüğü iki ayrı sahnede bir şey kaçırmamaya imkan yok çünkü.
Sahneler, kostümler, müzik ve dans iyiydi. Yalnız filmde olduğu gibi Goran Bregoviç'in müzikleri olacak sanmıştım, daha farklı, daha modern tınılar vardı ve çok güzeldi. Tabi ki en güzeli final sahnesindeki Çav Bella (Cıao Bella) idi. 


OCAK'TA BAHAR
YAZAN                       : DUŞAN KOVAÇEVİÇ
ÇEVİREN                  : BİLGE EMİN
YÖNETEN/              : M. NURULLAH TUNCER
SAHNE TASARIMI 

OYUNCULAR: 
ALP TUĞHAN TAŞ, ASLI NİMET ALTAYLAR, ASLI ŞAHİN, AYŞE GÜNYÜZ, BERK SAMUR, BUĞRA CAN ILDIRIŞIK,CANER ÇANDARLI, CİHAT FARUK SEVİNDİK, ÇAĞLAR OZAN AKSU, DAMLA CANGÜL YİĞİT, DESTAN BATMAZ,ELYESA ÇAĞLAR EVKAYA, GÜL YILDIRIM, GÜROL GÜNGÖR, HAKAN GÜMÜŞ, HAZAL UPRAK, MANA ALKOY,ONUR ŞİRİN, SERAP DOĞAN, TANKUT YILDIZ




Yorumlar

  1. Yeni yılda yeni oyunların insanlığa barış, huzur ortamı içinde
    yaşaması için yol göstermesi dileğiyle yeni yılınız kutlar esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, inşallah hocam. Sağlıklı ve mutlu yıllarımız olsun.

      Sil
  2. Merhabalar.
    İkinci Dünya Savaş'ı ile ilgili hiçbir filmi kaçırmam, hepsini izlerim. Ancak, tiyatroya gittiğimi pek söyleyemem. Ama, tiyatroda sahnelenen eserlerin filmlerinden çok daha etkileyici olduklarına da inanırım. Bu güzel tiyatro eseri tanıtımınız için teşekkür eder, emeğinize sağlıklar dilerim.

    Yeni yılda umutlarınız gerçek, mutluluklarınız sonsuz olsun. Mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça geç bir yanıt...
      Mutlu yıllar hepimize Recep bey.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar