İSMMMO YENİ DÖNEM BAŞKANINI SEÇTİ

 

    

Bu yazıyı aslında iki hafta önce yazacaktım sıcağı sıcağına fakat eve geç dönülen günler ve Geçici Vergi dönemi olmasından ve de şehir dışına çıkmış olmamdan bugüne kaldı. Olsun, güncelliğini kaybetmiş sayılmaz diyelim ve devam edelim😊

 

14-15 Mayıs tarihlerinde hepimiz Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayındaydık.

Meslek odamız İSMMMO’nun üç yılda bir yapılan seçimli genel kurulu vardı.

Bilmeyenlere:

Bu genel kurullar oldukça heyecanlı geçer.

Öncesinde aylar süren seçim çalışmaları sonunda o gün geldiğinde hepimiz heyecan ve coşku içindeyizdir. İlk gün ibralar, oylamalar ve konuşmalarla geçer. Konuşmalar zaman zaman serttir hatta kaba ve kırıcı da olabilir. Bazen “Ne dinledim ben şimdi? Bunun genel kurulla ne ilgisi var?” da diyebiliriz. Komiklikler de olur, güleriz. Fakat gruplar arasında kıyasıya rekabet olsa da biz arkadaşlar her daim arkadaş ve dostuzdur, bu değişmez.

Özellikle seçim yapılan pazar günü tam bir şenlik havasında geçer. Her grubun stantlarından müzik yayılır, neşeli kahkahalar eşliğinde sohbet edilir, yenilir içilir, bol bol fotoğraf çekilir. Herkes kime oy vereceğinin kararını çoktan vermiş olsa da belki kararsızlar vardır diyerek son an broşürleri dağıtılır. Yeni insanlarla tanışırız, bazen yıllar sürecek dostlukların temeli atılır o gün.

Ve oy kullanma sona erip sayım zamanı geldiğinde gün boyu süren gürültü biter değişik bir sessizlik içine bürünür, günün sonuna kalan birkaç yüz kişi bekleşiriz.

Yaklaşık bir saat sonra içerden fısıltılar gelmeye başlar, az çok tahmin edilir sonuçlar. Bundan gene yaklaşık bir saat sonra ise artık kesin sonuçlar belli olmuştur, kazanan grubun lider ekibi kol kola gelir zafer konuşması yaparlar. Şarkılar türküler söylenir, halaylar çekilir.

Bir seçim daha sona ermiştir.

Yeni dönemde İSMMMO başkanımız sayın Erol Demirel oldu. Kendisini, ekibini ve diğer tüm Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eder başarılar dilerim.

Tüm meslek camiamıza hayırlı olsun.

*

Bu yıl her zamankinden farklı bir heyecan yaşadık Üsküdar olarak. İSMMMO Yönetim Kuruluna bir adayımız vardı. Sevgili ve çok değerli arkadaşımız Mahmut Şahin seçim sonuçlarına göre Yönetim Kuruluna girdi. Görev dağılımında da Başkan Yardımcılığına seçildi. Sevincimiz ve gururumuz sonsuz.

Mahmut Şahin, biz Üsküdarlıların çok sevdiği bir dost olmasının yanında, bu camianın tüm Türkiye’de tanınan yüzüdür. Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneğinin Genel Merkez başkanlığını yaptığı dönemde ülkenin birçok ilindeki toplantı, eğitim ve etkinliklere katılmıştır.

Demem odur ki, sadece arkadaşımız olduğu için değil, liyakat sahibi olduğu için de bu göreve aday gösterilmiş ve hakkıyla kazanmıştır.

Bu bir övgü ve övünme yazısı oldu, sayfamda ilk kez olan bu durum için diğer ilçe arkadaşlarımız kusuruma bakmazlar artık sanırım😊

Selâm ve sevgilerimle…

Yorumlar

Popüler Yayınlar