DEĞER Mİ?

Egosu yüksek olanlarla baş etmek zordur.
Sadece kendilerini dinler bu insanlar. Onlara bir şey anlatmak neredeyse olanaksızdır. Ha deveyi hendekten atlatmaya çalışmışsın ha onlara laf anlatmaya çalışmışsın, fark etmez.
Pohpohlanmayı, alkışlanmayı öyle severler ki, karşılarındakinin dalkavukluk yaptığının farkına bile varmazlar. Haklısın ağam, haklısın paşam cümlelerini duymayı çok istedikleri için bu dalkavukları etraflarından eksik etmezler. Gerçekten onları seven, değer veren insanlara ise, gerçekleri söyledikleri için burun kıvırır, dinlemeye tenezzül bile etmezler. Ne kadar gönül kırdıklarını bilmezler.
Gün gelir o kırılan gönüllerdeki sevgi yavaş yavaş aşınır, erir gider. Duyulan güven kaybolur.
Yazık olur.
Değer mi?
Hayatta en zor bulunan gerçek sevgi bu kadar kolay harcanır mı?

Yorumlar

  1. Nurten'im ne güzel tahlil etmişsin o tür insanları..çok karşılaştım böyleleriyle, bu tür birisini farkedince egosuyla ve dalkavuklarıyla başbaşa bırakıp gidiyorum:)bu türler adam kullanmayı da, adam harcamayı da iyi bilirler çünkü kim menfaatlerine uygunsa ona yanaşırlar..

    ben hep derim, arkadaşımsan seni eleştirmeme, hatanı söylememe de katlanacaksın, yok hep yalakalık yapanlar çevrende olsun istiyorsan o zaman bana göre değil, seni o yüzden çok seviyorum yüzüme karşı doğru bildiğini söyler, eleştirirsin..
    sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım harcıyorlar hemde bu kadar kolay Nurten Abla.

    YanıtlaSil
  3. Valla Nurtenciğim böyle insanlarla hiç işim olmaz. Ne o deveye hendek atlatırım, ne de onlara laf anlatmaya çalışırım...Anlamazlar çünkü..:) sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  4. Gözlemlerinize katılıyorum. Yıllardır mücadele ettiğim bir durum bu. Ne güzel dile getirmişsiniz. Onların yaptığı bencillik, karakter eksikliği, rant anlayışı, yandaşlık, çıkarcılıktır. Çıkarcılığı kendine referans edinmiş olanların başkalarının varlığını, sevgisini dikkate alacağı kuşkuludur, hatta olanaksızdır. Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar