BİR PARÇA DAHA


Aydın Tansel de göçtü bu gerçekten yalan dünyadan.
Her seferinde olduğu gibi yine 70'li yıllar, çocukluğa dönüş, yine içimden bir parçanın kopuşu...
Televizyonun hayatımıza girişiyle birlikte plâklardan sesini dinlediğimiz şarkıcılar evimize görüntüleriyle giriyordu. Aydın Tansel de onlardan biriydi ve siyah beyaz ekranda sıkça boy gösteriyordu.



Ölüm haberini alınca ilk dinlediğim şarkısı 'Günler Aylar Gelip Geçer' oldu. Belki yirmi yıldan fazladır dinlemediğim şarkıyı şimdiki aklım ve duygularımla dinlerken, çocukken atladığım sözlere takıldım. "Her yer her şey güzel, kötü olan insanlar" diyordu. Benim aklımda hep "Huzur arıyorum" kısmı kalmış. Demek daha çocukluktan huzuru arayıp duruyormuşum. Çok şükür aramayı bıraktım artık, darısı bulamayanların başına.
Ama ya Kötü olan insanlar? İşte ona fena halde takıldım.
Daha üç beş yıl öncesine kadar kötü insanların okuduğum kitaplarda, izlediğim filmlerde olduğunu sanan ben, artık biliyorum ki kötü insanlar hayatın ta içinde, aramızda. Hem o kadar çok ki ve o kadar bulaşıcı ki.
İşte bu yüzden kopuyor içimden her ölümde o koca koca parçalar. Çünkü yoktu bu kadar kötü insan biliyorum. Biz çok güzel çocuklardık. sevgi doluyduk, merhametliydik.
Ne oldu da o çocuklardan bazıları kötü oldu? Hızlıca gelişip birden bire hayatımıza giren teknolojinin yarattığı para ihtiyacı ile mi?
Para!
Hani 'İçki bütün kötülüklerin anasıdır' deniyor ya, yalan; bütün kötülüklerin anası PARA!
Yüzü sıcak, dayanamıyor kimse; tüm insani ve ahlâki değerleri bir kenara atıp paraya koşuyor. Ne çok değer feda ediliyor ne çok kötülük yapılıyor bu uğurda. Bazen farkında olarak bazen olmayarak, ama illaki birilerinin sırtına binerek, hakkını yiyerek oluyor. Sonra akşam yataklarına yattıklarında mışıl mışıl uyuyabiliyorlar hayret! Sanırım kendilerini haklı çıkaracak bir sebep buluyorlar, yoksa nasıl uyuyabilirler ki rahat yataklarında?
Ben en çok kötü insandan korkarım. Ne sarhoştan ne orospudan, sadece kötü insandan. Kötü insan tecavüz de eder, adam da öldürür, savaş da çıkarır.
Allah, aklı başında, dürüst, vicdanlı insanlar çıkarsın karşımıza diye dua ederim hep.
Nur içinde yat Aydın Tansel.


Yorumlar

  1. Aydın Tansel kimdi dedim:( Allah rahmet eylesin, isim olarak aklımda kalmamış ama o şarkıyı çok iyi hatırladım. Günler,aylar gelir geçer...ve haklısın Nurten'im, içki neymiş, para kötülüklerin başında geliyor, para hırsı, paragöz insanlar ve buna ben bir de şeyi ekliyorum: Cinsellik. Ne menem şeymiş lanet olsun, nasıl iğrenç haberler okuyorum haber sitelerinde! Hatta ekşi sözlükte bir yorumcu "Komple ölelim " diye yazmış, valla kıyamet kopsun kötülükler ya paradan, ya cinsellikten oluyor:(
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla lanet olsun Müjde'cim. Namusu bacak arasında arayanlara da lanet olsun.
      Öpüyorum seni.

      Sil
  2. Kötü insan o kadar çoğaldı ki.
    Tecavüzler
    Adam kayırmalar, Oluk oluk kan akıtma demeçleri
    Kin ve nefret söylemleri
    Kadını aşağılamalar
    Bayan sporcuların müsabakalarda giydiği kıyafetleri yerden yere vurmalar
    Haşema özlemcileri
    Eli palalılar
    Sokak ortasında adam dövmeler
    Kadın cinayetleri
    Yalancılık
    Yalakalık
    Aklı başında , dürüst insanlar değil
    Kötü yapar bunları.
    Huzur mu?
    Psikolojimiz bozulmaya başladı.
    Sokakta, caddede yürürken
    AVM.de çay içip yemek yerken
    Ürkek ürkek etrafa bakar olduk.
    Aydın Tansel adını ilk duydum desem yeridir.
    Müzikle ilgili olmadığımdandır.
    Allah rahmet etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam katılıyorum tüm kötülük sıralamanıza.
      Huzura gelince, kendi kişisel huzurumu anlatmak istemiştim. Yoksa elbette bu memlekette huzur falan kalmadı. Yanında bir de korku. Maalesef.
      Selamlarımla,

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar