YALNIZLIKTAN KORMA!


Allah kimseyi çaresiz yalnızlığa mahkum etmesin.
Kalabalığı sevmek, ama şöyle bir iki laf edecek bir arkadaşı, dostu olmamak ne zordur.

Bildiğimden değil, gördüğümden.



Güvensizlik ve kuşku yalnızlığı getiriyor. Çevresindeki hiç kimsenin samimi olmadığına yahut olmayacağına inanan insan yalnızlığa mahkum oluyor. Ve ilginçtir, aslında onların etrafında çok fazla da insan oluyor, arkadaşım dediği. Oysa hiç biri gerçek arkadaş değil, dost hiç değil.
Yalnızlık güzeldir, arada bir kafanı dinlemek için gereklidir de, ama bazen zordur, insan ses ister, sohbet ister.

Yalnızlık korkusu fenadır; yalnız kalmayayım derken bir de bakmışsın hiç alâkan olmayan bir kalabalığın içinde bulmuşsun kendini. Bir dolu taviz vermişsin onlara; sırf arkadaşım var görüntüsü olsun diye. Sonra arkalarından konuşmaya başlamışsın, birini öbürüne, öbürünü birine. Zaten o birileri de aynı şeyleri yapıyordur, sen olmayınca da senin arkandan konuşuyordur. Sen de bilirsin, ama öteleyince yalnız kalacağını da bildiğinden devam edersin. Korkuyorsun çünkü, herkes eşi dostuyla gezip tozarken sen kukumav kuşu gibi yalnız kalacaksın diye ödün kopuyor.

Korkma!

O çok kalabalık görüntülerin ardında senin yaşadığın samimiyetsizliğin aynısı var.
Çok sayıda arkadaş sahibi olmak marifet değil ki. Bir tane bile dostun olsa yeter. Yeter ki sen kendin ol, Kimseye kendini kanıtlamak zorunda değilsin, hele belli bir yaşa gelmişsen. Çocuklukta oluyor hep ben ben demeler, her yere her şeye yetişeyim dertleri.

Korkma!

Yalnızlık da güzeldir. Kalabalıkken göremediğin ne çok şeyi görürsün bilsen. Ne çok şeyin farkına varırsın. Tek başına yudumlanan bir kahvenin, seyredilen bir filmin keyfi başkadır. Paylaşmak da istersin elbet; işte gerçek dost dediğin o bir ya da iki kişi o zaman yetişir sana. Esas keyif budur, dost seni dinler, gözü saatinde yahut cep telefonunda olmaz. Anın tadını çıkartırsınız birlikte. Hem bol zamanın olur, ona buna yetişmek zorunda da kalmazsın. İşin varsa işine, yoksa kendine zaman ayırırsın.

Allah herkese samimi, gerçek dostlar versin. Yalnızlık, tercih sebepleri olsun.


Yorumlar

  1. Amin Murten Ablacım amin.
    Gerçektend ebir kesim var ki Facebook'taki kişi sayısını bile önemsiyor. Elbet onlar da birgün farkına varacakalar.
    Sanırım hem yaşla hem yaşanmışlıkla ilgili; gerçekten de bir kaç dostun varsa oh senden keyiflisi yok. Ne kadar sık görüştüğün önemli değil, çünkü kendinle yaşamayı bilen takılmaz böyle şeylere diye düşünüyorum.
    İyi çalışmalar öpüyorum sizi. :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım, tamamen katılıyorum sana.
    Çok öpüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar