PLASTİK AŞKLAR


Kafam bi dünya, bir yandan günlerdir süren bir kalça ağrısı ve önceden alınmış bir tiyatro bileti.
Mecburen gidilecek!

Çok da keyif alamayacağım herhalde diyerek gittim, müthiş bir keyifle çıktım.
Caddebostan Kültür Merkezi'ndeydi (CKM) oyun.
Cuma akşamı trafiğini dikkate alarak erken çıktım ofisten. Bir kase çorba içecek vakti de buldum şükür ve tam zamanında salonda yerimi aldım. Sahneyi karşıdan gören altıncı sıradaki koltuğuma kuruldum. Daha en başından anladım ki kafamda ne var ne yok atacağım bu salonda.
Plastik Aşklar, klasik kadın erkek ilişkilerindeki sorunları klasik olmayan formda ortaya koymuş.
Aslında birbirine rakip iki kadının laf sokmalarla, intikam ve hırsla dolu davranışları akşamın ilerleyen saatlerinde bir dayanışmaya dönüyor.
Oyun didaktik olmamasına rağmen irite etmeyen mesajlar da içeriyor. Kadınların iş başa düşünce neler yapabileceğini, içlerindeki saklı gücü nasıl kullanabileceklerini görüyoruz.
Bir adam bir haftadır kayıptır. Eğitimli, kültürlü, elit fakat aynı zamanda alaturka olan eski karısı ve çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber yeni sevgilisi ondan haber alamamaktadır. Eski karısı kocasını kaybetmenin acısını henüz üzerinden atamamış ve çöküntü yaşamaktadır. Bu arada intihar etmeyi de deniyordur. Yeni sevgilisi de adamın bir haftadır büyük ihtimalle eski karısında olabileceğini düşünmektedir. Gider kapısını çalar kadının. Komik diyaloglarla dalaşmalar gırla gider.
Bu dalaşmaların ortasında bir televizyon haberi ve ardından gelen görüntülü mesaj ile hayatları önce alt üst olur sonra ilişkileri dayanışmaya evrilir.

Oya Başar'a hayran oldum. Zaten severdim, bu oyunla katmerleşti sevgim. O nasıl bir enerji öyle? O nasıl bir hikayenin içine giriş? Oyun sonundaki alkışları tam anlamıyla hakketti.
Tabi ki genç rol arkadaşı Begüm Birgören'e haksızlık edemem; Oya Başar'ın performansına uyum sağlamakta hiç zorlanmadı.
Alkışların sonundaki sürpriz ise muhteşemdi. Oya Başar'ın doğum günüymüş. Sahne arkasındakiler ellerinde pasta ile gelerek Oya Başar dahil şaşırttılar hepimizi.
Vaktiniz olursa, bilet bulabilseniz gidin diyorum, memnun ayrılacaksınız salondan.



PLASTİK AŞKLAR
YAZAN: ALİ CÜNEYD KILCIOĞLU
YÖNETMEN: ORÇUN UCAL
SANAT YÖNETMENİ: FATİH KÜÇÜK
DEKOR: METE YILMAZ
KOSTÜM: PINAR DEMİR
OYUNCULAR:
OYA BAŞAR, BEGÜM BİRGÖREN














Yorumlar

Popüler Yayınlar